تأثیر تناوب زراعی بر پویایی بانک بذر علفهای هرز
محل انتشار: سومین همایش ملی علوم کشاورزی و صنایع غذایی
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 529
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RCASFT03_098
تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393
چکیده مقاله:
روشهای زراعی مورد استفاده برای تولید محصولات زراعی بر ترکیب ، تراکم و پویایی بانک بذر موجود در خاک تأثیر میگذارند. به منظور بررسی تأثیر تناوب زراعی بر پویایی بانکبذر علفهایهرز، آزمایشی طی سالهای زراعی 91-1389 درایستگاه تحقیقات زراعی بایعکلا واقع در شهرستان نکا انجام شد. آزمایش در قالب طرح بلوک کامل تصادفی و به صورت اسپلیت پلات، با 2 تیمار و 4 تکرار بود. بهاین منظور نظام تناوب زراعی گندم- جو و گندم-سویا بر اساس شناسنامه ی مزارعاز عملیات زراعی و روشهای کنترل به عنوان تیمارهای آزمایش انتخاب گردید. نمونهبرداریها از دو عمق 5-0و10-5در دو مرحله، قبل از کشت محصول و بعد از برداشت محصول، و طبق الگویWصورت گرفت. بررسی تعداد بذور زند ه در واحد وزن خاک نشان داد که تناوب زراعی گندم- سویا در کاهش تعداد کل بذور علف های هرز مؤثر عمل کرده است. همچنین طی این مطالعه مشخص شد که در تناوب گندم- جو، بذر علفهرز قیاق و در تناوب گندم - سویا ، بذر علف هرزخردل وحشی از بیشترین فراوانی در بانکبذر خاک برخوردار بود
کلیدواژه ها:
نویسندگان
لیلا حبیبیان
دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه باعلفهای هرز، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر
حمید صالحیان
استادیار گروه زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر
هادی مدرسی
دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه باعلفهای هرز، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر
داوود اکبری
استادیار گروه زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :