بررسی غنای گونهای تحت سطوح مختلف آب آبیاری در مزرعه ذرت (Zea mays L.)
محل انتشار: سومین همایش ملی علوم کشاورزی و صنایع غذایی
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 512
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
RCASFT03_091
تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1393
چکیده مقاله:
به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف آب آبیاری بر تنوع، تراکم و ترکیب گونهای علفهایهرز در ذرت (Zea mays L.آزمایشی در قالب طرح پیمایشی با چهار تیمار با سطوح مختلف آب آبیاری ( 6130 و7290 و8800 و 12330 متر مکعب) در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد اجرا شد. نمونهبرداری از جمعیت علفهای هرز در چهار مرحله انجام شد سپس تمام گونههای نمونهها به تفکیک گونه، شمارش و ثبت گردید. نتایج این بررسی نشان داد که در بین سطوح مختلف آب آبیاری، گونههای مختلف حضور داشتند. در اوائل دوره بحرانی بیشترین تنوع در شاخص های مختلف مربوط به تیمارهای آبی با حجم 8800 و 7290 مترمکعب و کمترین آن مربوط به تیمارهای آبی با حجم 12330 و 6130 مترمکعب بود. در زمان برداشت بیشترین تنوع در شاخصهای مختلف مربوط به تیمارهای آبیبا حجم 12330 و 6130 و 8800 مترمکعب و کمترین میزان تنوع در شاخصهای مختلف مربوط به تیمارهای آبی با حجم 7290 و 8800 و 6130 متر مکعب بود. میزان ثبات پایداری گونههای موجود در مزرعه تحت شرایط مختلف آبیاری دچار تغییر شد. بطوریکه بیشترین پایداری در کمترین میزان آبیاری مشاهده شد و بیشترین تعداد گونههای ناپایدار در بیشترین میزان آب آبیاری مشاهده شد.
کلیدواژه ها:
شاخص مارگالف- شاخص شانون-شاخص سیمپسون-شاخص منهینیک غالبیت-ضریب پایداری
نویسندگان
قدریه محمودی
دانشجوی دکتری
علی قنبری
عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :