بررسی برهمکنش فسفر و مراحل مختلف رشد گندم در شرایط شور بر غلطت عناصر غذایی در ساقه

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: SSCI10_385
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1207
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود تدین نژاد

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی اصفهان

سعید سعادت

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات خاک و آب

فرزاد حسینی

کارشناس ارشد کشاورزی

چکیده

شوری خاک به روشهای متعددی در عملکرد محصول اثر می گذارد . از مهمترین آثار آن می توان به کاهش آب قابل استفاده گیاه، ایجاد مسمومیت توسط برخی یونهای سمی، فعالیت اندک عناصر غذایی ضروری، کاهش رشد، ناهنجاریهای تغذیه ای و کاهش کیفیت محصول اشاره نمود . همانگونه که ذکر شد شوری می تواند باعث افزایش نیاز به فسفر در برخی از گیاهان گردد با افزایش غلظت NaCl از 10 به 50 و 100 میلی مول ، غلظت فسفر مورد نیاز در برگهای جوان و بالغ گوجه برای به دست آوردن 50 درصد عملکرد از 58 به 77 و 97 میلی مول فسفر در کیلو گرم ماده خشک افزایش می یابد بر عکس آزمایشات انجام شده در خاک در مطالعاتی که در محیط کشت شنی و آبکشت صورت گرفته با افزایش میزان شوری میزان فسفر در بافت گیاهی افزایش پیدا کرده است البته در این محیط کشتها غلظت فسفر چندین برابر غلظت آن در محلول خاک است

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.