کاربرد RS و GIS در مدلسازی اکولوژیکی برای احیاء خاک های شور با استفاده از Tamarix aphylla در استان فارس
محل انتشار: دهمین کنگره علوم خاک ایران
سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,278
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SSCI10_209
تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385
چکیده مقاله:
امروزه با افزایش روزافزون جمعیت ، تقاضا به فراورده های کشاورزی ودامـی افـزایش یافتـه و فـشار بـر عرصـه هـای طبیعی باعث تخریب منابع آب وخاک ، پوشش گیاهی ، شور شدن اراضی ، فرسایش آبی وبادی وکاهش تـ وان طبیعـی سرزمین گشته واین امر در مناطق خشک ونیمه خشک کـه دارای اکوسیـستم بـسیار شـکننده اسـت از اهمیـت قابـل توجهی برخوردار است بطوریکه تغییر کاربری اراضی بعلت تغییر خصوصیاتی از خاک مانند مواد آلی باعث عکس العمل متفاوت اکوسیستم ها می گردد . بطوریکه با تخریب منابع طبیعی سرزمین با شرایط اکولـوژیکی خـاص وتـشدید رونـد شور شدن اراضی در سالهای گذشته که بعنوان کانون فرسایش های بادی وآبی در منطقه مشکلات عدیده ای را بوجود آورده است . ازاینرو به منظور احیاء اراضی شورو مدیریت صحیح سرزمین وشناسایی این عرصه هـا وتهیـه برنامـه هـای هدفمند وسازگار با شرایط اکولوژیکی منطقه با استفاده از فناوریهای (RS) و (GIS) ونیـز تـصاویر مـاهواره ای IRS بـا سنجنده P6 – 2004 اقدام به تهیه لایه های اطلاعاتی مورد نیاز گردید بطوریکه با در نظر گرفتن 4 عامـل اکولـوژیکی آب وهوائی ، عوامل ادافیکی ، عوامل فیزیکی وعوامل زیستی با استفاده از نـرم افزارهـای ARCGIS9 و ERDAS8.7 تمام لایه های اطلاعاتی تهیه ودرنهایت مدل اکولوژیکی برای گونه گزشاهی (Tamarix aphylla) ارائه گردید
نویسندگان
حسین آهنی
کارشناس ارشد RS و GIS اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس
اکبر ریاحی
کارشناس ارشد مدیریت مناطق بیابانی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اس
احسان رنجبر
کارشناس ارشد خاکشناسی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس
مرضیه رستگار مقدم
کارشناس زمین شناسی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :