فراوانی انواع سردرد و تظاهرات بالینی مرتبط با هایپوپلازی ورید های مغزی در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان علوی در سال ۱۴۰۲: یک مطالعه مقطعی
محل انتشار: مجله تحقیق و توسعه سلامت، دوره: 3، شماره: 4
سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 66
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHRD-3-4_001
تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1404
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: سردرد یکی از شایع ترین شکایات بیماران مراجعه کننده به مراکز درمانی و کلینیک های نورولوژی است که می تواند تاثیر قابل توجهی بر کیفیت زندگی داشته باشد. در بررسی علل سردرد، بخشی از بیماران مبتلا به هایپوپلازی وریدهای مغزی هستند. اگرچه هایپوپلازی وریدی به عنوان یک تغییر آناتومیک طبیعی در نظر گرفته می شود، اما تعیین ارتباط آن با تظاهرات بالینی اهمیت دارد. هدف از این مطالعه، تعیین فراوانی انواع سردرد و وضعیت های بالینی مرتبط با هایپوپلازی وریدهای مغزی در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان علوی اردبیل در سال ۱۴۰۲ بود.
مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی- مقطعی بر روی ۹۵ بیمار بستری در بخش نورولوژی بیمارستان علوی در سال ۱۴۰۲ انجام شد. همه بیماران تحت MRV قرار گرفته بودند و نتایج وجود هایپوپلازی وریدی را نشان داد. علائم بالینی شامل سردرد، تاری دید، وزوز گوش و استفراغ بررسی گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۴ و روش های آمار توصیفی و تحلیلی تحلیل شدند.
یافته ها: در مجموع ۹۵ بیمار (۴/۶۸ درصد زن) با میانگین سنی ۱/۴۵ سال وارد مطالعه شدند. سردرد میگرنی (۲/۴۳ درصد)، سردرد تنشی (۸/۳۵ درصد) و استفراغ (۶/۳۲ درصد) بیشترین فراوانی را داشتند. فراوانی سردرد میگرنی در افراد زیر ۴۰ سال و سردرد تنشی در افراد بالای ۶۰ سال به طور معنی داری بیشتر بود(p<۰.۰۵).
نتیجه گیری: هایپوپلازی وریدهای مغزی می تواند با برخی تظاهرات بالینی شایع مانند سردرد، به ویژه سردرد میگرنی و تنشی، همراه باشد. هرچند این تغییر آناتومیک غالبا به عنوان یک یافته طبیعی تلقی می شود، اما ارتباط آن با الگوهای بالینی سردرد نباید نادیده گرفته شود. نتایج به دست آمده اهمیت استفاده از تصویربرداری MRV را به عنوان یک ابزار کمکی در تشخیص افتراقی علل سردرد و سایر علائم نورولوژیک برجسته می سازد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زینب فلسفی
گروه نورولوژی ، دانشکده پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل ، ایران
رضوان پرکالیان
گروه نورولوژی ، دانشکده پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل ، ایران
قاسم فتاح زاده
گروه نورولوژی ، دانشکده پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل ، ایران
فیروز امانی
گروه آمار زیستی و پزشکی اجتماعی ، دانشکده پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل ، ایران
بهروز وفاجو دمیرچی
دانشکده پزشکی ، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل ، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :