«زن مسلمان، الگوی سوم: تبیین نقش الگوسازی برای کودک و نوجوان در گفتمان انقلاب اسلامی»
فایل این در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
چکیده :
در جهان معاصر، جایگاه زن یکی از چالش برانگیزترین موضوعات اجتماعی و فرهنگی است. دو گفتمان غالب در این عرصه، یعنی دیدگاه سنتی شرقی و رویکرد فمینیستی غربی، هر یک کاستی هایی در نگاه به هویت، کرامت و نقش اجتماعی زن دارند. انقلاب اسلامی ایران با طرح مفهوم «الگوی سوم زن مسلمان» کوشید راهی تازه و متعادل میان این دو رویکرد ارائه دهد؛ الگویی که بر عقلانیت، ایمان، خلاقیت و مسئولیت اجتماعی تاکید دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی ابعاد نظری و کاربردی این الگو و تبیین چگونگی انتقال آن به نسل کودک و نوجوان انجام شده است.
روش تحقیق توصیفی–تحلیلی است و داده ها از منابع کتابخانه ای، مستندات فرهنگی و بیانات رهبران فکری انقلاب گردآوری شده اند. نتایج نشان می دهد که «الگوی سوم زن مسلمان» با تکیه بر کرامت انسانی، معرفت دینی، عقلانیت و خلاقیت، می تواند بحران هویت نسل نو را کاهش دهد و در سه عرصه ی خانواده، آموزش و رسانه نهادینه گردد. مادران، معلمان و تولیدکنندگان فرهنگی نقشی کلیدی در تحقق این هدف دارند.
کلیدواژه ها:
کلمات کلیدی: الگوی سوم زن مسلمان ، تربیت کودک و نوجوان ، رسانه های کودک ، هویت یابی ، گفتمان انقلاب اسلامی
نویسندگان
مهسا قاسمی
نویسنده آزاد
مریم قاسمی
پژوهشگر مستقل
سونیا محمدیان شمس آبادی
دانشجوی کاردانی تکنولوژی دوخت، دانشگاه علمی کاربردی خانه کارگر اهواز، ایران
مهدی صفی آبادی
دانشجوی کارشناسی ارشد پژوهش هنر، دانشگاه یزد، ایران
مراجع و منابع این :
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود لینک شده اند :