تعیین وضعیت بهداشتی آرایشگاههای زنانه شهر گرگان و آگاهی آرایشگران زن در مورد بیماریهای مرتبط با حرفه آرایشگری در سال1390

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,084

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCEH16_366

تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392

چکیده مقاله:

مقدمه و هدف: آرایشگاه به عنوان یک مکان عمومی در انتقال بیماریهای مختلفی مانند ایدز، هپاتیت B، C عفونتهای باکتریایی، ویروسی، قارچی و بیماریهای پوستی که اغلب در اثر رعایت نکردن اصول بهداشتی است موثرند. این پژوهش با هدف تعیین وضعیت بهداشتی آرایشگاههای زنانه شهر گرگان و آگاهی آرایشگران زن در مورد بیماریهای مرتبط با این حرفه در سال 1390 انجام شد.مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی از کلیه آرایشگاههای زنانه شهر ( 150 مورد) بازدید به عمل آمد.جمع آوری اطلاعات با مراجعه حضوری کارشناسان به آرایشگاهها و بازدید از محل و تکمیل چک لیست فرم آیین نامه مقررات بهداشتی آرایشگاهها و تکمیل سوالات پرسشنامه از طریق مصاحبه انجام شد. نتایج : 7/80 درصد از آرایشگران پروانه کسب دارند.33/89درصد از آرایشگران در دوره های آموزش بهداشت عمومی شرکت کرده اند.66/50درصد کارت معاینه پزشکی داشتند.از نظر وضعیت شرایط ساختمانی تمامی پارامتر های مربوطه مطلوب ارزیابی شد.3/41از آرایشگران از مواد ضد عفونی کننده استفاده می کردند.آگاهی آرایشگران در مورد بیماریهای مرتبط با شغل آرایشگری (ایدز-هپاتیت-تراخم-کزاز-کچلی)به ترتیب7/84-72-7/18-7/20-3/41درصد بود.84درصد ازآنها از اینکه ایدز و هپاتیت مسری هستند اطلاع داشتند.و 94درصد اعلام معتقد بودند که وسایل آرایشگری می تواند باعث انتقال ایدزو هپاتیت شود.بحث و نتیجه‌گیری: به طور کلی از نظر شرایط ساختمانی وضعیت آرایشگاههای زنانه شهر گرگان مطلوب ارزیابی می شود. از نظر بهداشت فردی بعضی پارامتر ها مثل کارت معاینه پزشکی و گواهینامه بهداشت عمومی و رعایت بهداشت فردی باید آموزش ها بیشتر شود و از طرف بازرسان بهداشت محیط نظارت بیشتر شود. آگاهی آرایشگران در مورد بیماریهای مرتبط با شغل آرایشگری در مورد سه بیماری تراخم –کزاز و کچلی مطلوب نبود و نیاز به آموزش بیشتر احساس می شود.

نویسندگان

هادی رحیم زاده

کارشناس ارشد بهداشت محیط ، عضو هیات علمی گروه بهداشت محیط و مرکز تحقیقات بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی گلستان

مرتضی منصوریان

دکتری آموزش بهداشت، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایلام

سمیه بیرامی

کارشناس گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی گلستان

هاشم حشمتی

کارشناس ارشد آموزش بهداشت،، عضو هیات علمی گروه بهداشت عمومی دانشگاه علوم پزشکی گلستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :