سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مدلسازی میزان آلودگی ترکیبات فنولی در آبهای زیر زمینی و پساب محیطی

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 931

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCEH16_218

تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392

چکیده مقاله مدلسازی میزان آلودگی ترکیبات فنولی در آبهای زیر زمینی و پساب محیطی

مقدمه و اهمیت موضوع: اخیرا نشان داده شده که فنول ها و مشتقات آنها گروهی از ترکیبات هستند که در نمونه های محیطی وجود دارند و طبقه مهمی از آلاینده های آبهای زیرزمینی و محیطی را تشکیل می دهند. دلیل اساسی آن استفاده زیاد آنها در صنایع شیمیایی می باشد. ریز آلاینده های فنولی بطور کلی شامل کلرو، برمو، نیترو و آلکیل فنول ها می باشند. برخی از اینها به اثبات رسیده و یا مشکوک به این هستند که مختل کنندگان غدد درون ریز باشند. با نگرانی رو به افزایش در مورد کیفیت آب، تجزیه مقادیر جزئی این فنول ها در سالهای اخیر، مهم تلقی شده است. مواد و روشها: در این تحقیق شاخص بازداری در ستونهای کروماتوگرافی به عنوان معیاری برای بررسی میزان آلودگی ترکیبات فنولی (متغیر وابسته) در آبهای زیر زمینی و محیطی در نظر گرفته شده است. بهترین راه برای توسعه یک مدل در زمینه پیش بینی رابطه کمی ساختار – فعالیت ( QSAR ) و استفاده از مدلسازی مولکولی و کمومتریکس است. در این پژوهش شاخص بازداری 50 ترکیب فنولی در ستون کروماتوگرافی مورد بررسی قرار گرفت و از نرم افزار های Hyperchem - Dragon - Spss و Matlab استفاده شده است. نتایج و بحث: با محاسبه 354 توصیف کننده برای تک تک ترکیبات و حذف توصیف کننده هایی که شامل بیشتر از 90% مقادیر یکسان و کمتر از 10% مقادیر غیر صفر بودند و با استفاده از روش Stepwise regression بهترین مدل از توصیف کننده ها انتخاب گردید. و برای پیشگویی شاخص بازداری 3 توصیف کننده انتخاب شد . در پایان نتایج آماره های حاصل از پیشگویی شاخص بازداری توسط روش رگرسیون خطی چندگانه محاسبه و خوب ارزیابی گردید بطوریکه RTrain=/982 و RTest=/973 بیانگر این مسئله می باشد .نتیجه گیری: بطور کلی ارائه یک مدل قوی برای پیش بینی شاخص بازداری ترکیبات(اندازه گیری میزان آلودگی) از این جهت دارای اهمیت است که اندازه گیری تجربی این پارامترها نیاز به صرف هزینه و زمان بسیار زیادی دارد و همچنین معرفی توصیف کننده های شیمیائی به عنوان توصیف کننده های موثر روی شاخص بازداری کمک فراوانی به درک مکانیسم شاخص بازداری این ترکیبات می کند و لذا می تواند راه گشای پژوهشگران برای اهداف آنها باشد.

کلیدواژه های مدلسازی میزان آلودگی ترکیبات فنولی در آبهای زیر زمینی و پساب محیطی:

مدلسازی میزان آلودگی - رابطه کمی ساختار فعالیت ، ترکیبات فنولی

نویسندگان مقاله مدلسازی میزان آلودگی ترکیبات فنولی در آبهای زیر زمینی و پساب محیطی

فخرالدین معصومی جدول قدم

کارشناس ارشد شیمی تجزیه و مهندسی شیمی گرایش مهندسی محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد

سیدمهدی ملک حسینی

دکترای حرفه ای، دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
Pheno] USEPA Reports, No:205 (2009) 88-060 ...
Kyoung-Rae Kim*, Hyub Kim College of Pharmacy, S ungkyunkwan University, ...
N.C.Cohen, J.M.Blaney, P. Gund, D.C.Barry .Molecular modeling soft ware & ...
Y. Gao, Y. Wang, X. Zhang, M. Liu, Z. Hu, ...
Zhicai Zhaia, *, Zunyao Wangb, c, Liansheng Wangb Journal of ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مدلسازی میزان آلودگی ترکیبات فنولی در آبهای زیر زمینی و پساب محیطی" توسط فخرالدین معصومی جدول قدم، کارشناس ارشد شیمی تجزیه و مهندسی شیمی گرایش مهندسی محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد؛ سیدمهدی ملک حسینی، دکترای حرفه ای، دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد نوشته شده و در سال 1392 پس از تایید کمیته علمی شانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مدلسازی میزان آلودگی - رابطه کمی ساختار فعالیت – ترکیبات فنولی هستند. این مقاله در تاریخ 23 اسفند 1392 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 931 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مقدمه و اهمیت موضوع: اخیرا نشان داده شده که فنول ها و مشتقات آنها گروهی از ترکیبات هستند که در نمونه های محیطی وجود دارند و طبقه مهمی از آلاینده های آبهای زیرزمینی و محیطی را تشکیل می دهند. دلیل اساسی آن استفاده زیاد آنها در صنایع شیمیایی می باشد. ریز آلاینده های فنولی بطور کلی شامل کلرو، برمو، نیترو ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مدلسازی میزان آلودگی ترکیبات فنولی در آبهای زیر زمینی و پساب محیطی با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.