شناسایی و اندازه گیری مقادیر کلروفیل های aو b در دریاچه سد های کرج ، طالقان و لتیان با استفاده از روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC/UV-VIS)
محل انتشار: شانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,333
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCEH16_157
تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392
چکیده مقاله:
مقدمه و اهمیت موضوع: میزان غلظت کلروفیل a به عنوان یک شاخص بیومس فیتوپلانکتونی در مطالعات مربوط به کیفیت آب مطرح می باشد. از این رو پایش غلظت کلروفیل جهت ارزیابی کیفی منابع آبی حائز اهمیت است. در این تحقیق شناسایی و اندازه گیری مقادیر کلروفیل های b ,a دردریاچه سد های کرج ، طالقان و لتیان طی یک سال انجام گردید.مواد و روشها: استاندارد های کلروفیل b ,a و حلال های مورد نیاز ازشرکت سیگما-آلدریچ و مرک آلمان تهیه شد.نمونه برداری به صورت duplicate ازسطح وعمق سد های مذکور انجام شد. به این منظور در مدت یک سال از آذر ماه 1390 تا آذر ماه 1391 تعداد 14نمونه از سد کرج ، 14نمونه از سد طالقان و 10نمونه ازسد لتیان جمع آوری و پس از انجام مراحل آماده سازی شامل فیلتراسیون و استخراج توسط سیستم کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC/UV-VIS ) مورد آنالیزکیفی و کمی قرار گرفتند.نتایج و بحث: نتایج به دست آمده نشان داد میانگین مقدار کلروفیل b, a در سد کرج 8/2 و 028/0میکروگرم درلیتر،طالقان 4/2 و04/0میکروگرم در لیتر و لتیان 3 و 03/0 میکرو گرم در لیتر بوده است که با استناد به شاخصOECD در صورتیکه کلروفیلa بین 1 تا 5/2 باشد دریاچه در وضعیت مطلوبی قرار دارد. به همین دلیل سدهای کرج ،طالقان و لتیان از نظر مقدار کلروفیلa در وضعیت مطلوبی هستند.نتیجه گیری: شناسایی و اندازه گیری کلروفیلa با استفاده از روش های مختلف نظیر اسپکتروفتومتری ،فلورومتری و کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا امکان پذیر می باشد، لذا برای اولین بار در کشور روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا HPLC)) به منظور شناسایی و اندازه گیری مقادیر کلروفیلb ,a در دریاچه سدهای کرج،طالقان و لتیان مورد استفاده قرارگرفت. نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد که روش HPLC به دلیل حساسیت ، دقت و سرعت بالا می تواند به عنوان یک روش معتبر و مطمئن برای اندازه گیری کلروفیل در حد مقادیر بسیار کم (میکرو گرم بر لیتر) به کار رود.
نویسندگان
اسفندیار جلیل زاده
مدیرامور آزمایشگاه مرجع، شرکت آبفای استان تهران،متخصص پیشگیری از بیماری ها
مریم سلیمی
کارشناس آزمایشگاه اندازه گیری آلاینده های آلی،امور آزمایشگاه مرجع،شرکت آبفای استان تهران، کارشناس ارشد شیمی
پریسا روزبه نیا
کارشناس آزمایشگاه اندازه گیری آلاینده های آلی،امور آزمایشگاه مرجع،شرکت آبفای استان تهران، کارشناس ارشد شیمی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :