بررسی میزان تجمع پرولین ومالون دی آلدئید در دو گیاه بادرنجبویه Teucrium orientale .L وریحان Ocimum basilicum.L تحت تنش کادمیوم
محل انتشار: اولین همایش تخصصی زیست پالایی
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 813
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
BIOREMEDIATION01_012
تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392
چکیده مقاله:
کادمیوم یک فلز آلاینده محیطی است که در طبیعت منتشر می شود.منابع مختلف شامل صنایع،فاضلاب شهری ومواد سوختی غلظت این آلاینده را افزایش می دهند همچنین استفاده از کود های شیمیایی ،مخصوصا کود های فسفاته مقدار این عنصر را در خاک افزایش می دهد به منظور بررسی میزان تجمع پرولین ومالون دی آلدئید در دو گیاه بادرنجبویه و ریحان تحت تنش کادمیوم ، آزمایشی به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار صورت گرفت. گیاهان در مرحله چهار برگی توسط کلرید کادمیوم با غلظت های (0و200و400و600ppm) تیمار شدند. پس از اعمال تیمارها، میزان تجمع پرولین ومالون دی آلدئید در هر دو گیاه اندازهگیری شد. نتایج حاصل نشان داد که در حضور فلز کادمیوم و با افزایش غلظت آن، میزان تجمع پرولین ومالون دی آلدئید در هر دو گیاه افزایش یافت. ].از علائم بروز تنش اکسیداتیودر گیاهان، افزایش پراکسیداسیون لیپیدها و تغییر فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدان میباشد.هنگامی که در شرایط تنشی، تولید ROS افزایش مییابد، برخی از آنزیمهای آنتی اکسیدان گیاهی فعال میشوند به نظر میرسد گیاهان با فعال سازی سیستم دفاعی از جمله تولید پرولین بر عوارض سمیت کادمیوم تا حدی غلبه می کنند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محسن عامری
دانشجوی کارشناسی ارشد
فاطمه سعیدنعمت پور
استادیاردانشگاه آزاد اسلامی نیشابور
اکبر صفی پورافشار
استادیاردانشگاه آزاد اسلامی نیشابور
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :