مطالعه ی تجربی درباره اثرات دمای محیط بر کارایی پنل های خورشیدی فتوولتائیک در مناطق بیابانی ایران

سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 171

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJENERGY-27-3_005

تاریخ نمایه سازی: 26 شهریور 1404

چکیده مقاله:

پنل های خورشیدی فتوولتائیک در اقلیم های گرم و بیابانی، به ویژه در ایران، با چالش های عملکردی ناشی از دمای بالا مواجه اند؛ عاملی که می تواند بازده سیستم را به طور محسوسی کاهش دهد. هدف این مطالعه، بررسی تجربی تاثیر دمای محیط بر پارامترهای کلیدی عملکرد یک پنل مونوکریستال فتوولتائیک شامل ولتاژ مدار باز (Voc)، توان بیشینه (Pmax) و جریان اتصال کوتاه (Isc) در شرایط واقعی اقلیمی منطقه بیاض در جنوب ایران است. داده ها طی بازه زمانی گرم سال و با استفاده از سنسورهای دقیق تابش و دما گردآوری شدند. نتایج نشان داد که با افزایش دما، ولتاژ مدار باز و توان خروجی به طور قابل توجهی کاهش می یابد، به طوری که در دمای ۶۹ درجه سانتی گراد، توان تولیدی به کمتر از ۵۲٪ توان اسمی کاهش یافت. در مقابل، جریان اتصال کوتاه تنها تغییرات اندکی را نشان داد. همچنین عملکرد اجزای جانبی نظیر اینورترها، ترانسفورماتورها و کابل ها نیز تحت تاثیر دما دچار افت یا تسریع در فرسایش حرارتی شدند. بر این اساس، یافته ها بر اهمیت طراحی حرارتی مناسب، انتخاب تجهیزات با کلاس دمایی بالا، و به کارگیری فناوری های خنک سازی موثر در نیروگاه های خورشیدی مناطق گرمسیری تاکید دارند.

کلیدواژه ها:

Photovoltaic (PV) systems ، maximum power (Pmax) ، short circuit current (Isc) ، open circuit voltage (Voc). ، سیستم های فتوولتائیک (PV) ، توان بیشینه (Pmax) ، جریان اتصال کوتاه (Isc) ، ولتاژ مدار باز (Voc).

نویسندگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • M. Ghodbane, D. Benmenine, A. Khechekhouche, B. Boumeddane, “Brief on ...
  • Lebbihiat, A. Rouag, “Air Velocity Effect on Geothermal Helicoidally Water-Air ...
  • N.H. Zaini, M. Z. Ab. Kadir, M. Izadi, N.I. Ahmad, ...
  • T.B. Johansson, H. Kelly, A.K.N Reddy, and R.H ...
  • Williams, "Renewable energy: sources for fuels and electricity," Island Press, ...
  • Nouar Anouna, and Kada Bouchouicha “Estimating daily global solar radiation ...
  • M. IrwanYusoff, Muhammad Irwanto, Safwati Ibrahim, and Leow Wai Zhe ...
  • P. Li, X. Gao, Z. Li, X. Zhou, “Effect of ...
  • D. Goossens, H. Goverde, F. Catthoor, “Effect of wind on ...
  • Lebbihiat, A. Rouag, “Air Velocity Effect on Geothermal Helicoidally Water-Air ...
  • نمایش کامل مراجع