ارزیابی روند درمان بیماران مبتلا به لیشمانیوز جلدی مراجعه کننده به مرکز مرجع تشخیص و درمان سالک شهرستان دزفول
محل انتشار: مجله پزشکی بالینی ابن سینا، دوره: 32، شماره: 2
سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 189
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SJH-32-2_007
تاریخ نمایه سازی: 26 شهریور 1404
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: تنوع تظاهرات بالینی لیشمانیوز جلدی، از ضایعات خود محدود شونده تا موارد آتیپیک، که گاه با عود، شکست درمان و مقاومت بالینی در طول فرآیند درمان همراه است، از جمله چالش های مهم این بیماری محسوب می شود. به همین منظور این مطالعه با هدف تعیین روند درمان بیماران مبتلا به لیشمانیوز جلدی مراجعه کننده به مرکز مرجع تشخیص و درمان سالک دانشگاه علوم پزشکی دزفول انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی مقطعی از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ بر روی ۲۹۶ بیمار مبتلا به لیشمانیوز جلدی در شهرستان ذزفول شمال خوزستان، ایران انجام شد. از هر بیمار سه اسمیر تهیه و پس از رنگ آمیزی با گیمسا نتایج درجه بندی شدند. بیماران تا پایان روند درمان و بر اساس راهنمای کشوری درمان لیشمانیوز جلدی ارزیابی شدند. داده ها با استفاده از آزمون کای اسکوئر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. سطح معناداری کمتر از ۰۵/۰ در نظر گرفته شد.
یافته ها: از ۲۹۶ بیمار مبتلا به لیشمانیوز جلدی تحت درمان ۱۰۵ نفر (۷/۳۵ درصد) زن و ۱۹۱ نفر (۳/۶۴ درصد) مرد بودند. میانگین سنی در مردان ۷۷/۱۷± ۱۶/۲۷ و در زنان ۳۹/۲۰ ± ۴۵/۲۵ سال بود. از نظر محل ضایعه، بیشترین محل ضایعه در دست ها بود به طوری که ۱۲۱ نفر (۹/۴۰ درصد) در ناحیه دست ها (بازو، ساعد، انگشتان) دچار ضایعه شده بودند. از نظر نتایج درمان، از مجموع ۲۹۶ بیمار تحت درمان، ۵ نفر (۶۸/۱ درصد) دچار عود، ۳ نفر (۰۱/۱ درصد) شکست درمان، ۱ نفر (۳۳/۰ درصد) مقاومت بالینی و ۲۸۷ نفر (۵/۹۶ درصد) بهبود یافته، گزارش شد.
نتیجه گیری: این مطالعه نشان می دهد علی رغم پایبندی دقیق به دستورالعمل های ملی، شکست های درمانی، عود بیماری و مقاومت دارویی همچنان در بیماران مبتلا به لیشمانیوز جلدی که با آنتیموان های پنج ظرفیتی درمان شده اند، وجود دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سعید وحید نیا
Student Research Committees, Dezful University of Medical Sciences, Dezful, Iran
عزیز کسانی
Department of Community Medicine, School of Medicine, Dezful University of Medical Sciences, Dezful, Iran
هومن اعتدالی
Student Research Committees, Dezful University of Medical Sciences, Dezful, Iran
عزت اله قاسمی
Department of Medical Parasitology, School of Medicine, Dezful University of Medical Sciences, Dezful, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :