صله رحم و نقش آن زندگی پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 844

فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PROPHET01_058

تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392

چکیده مقاله:

اسلام روی مسأله وحدت و انسجام خیلی سرمایه گذاری می کند به همین جهت وحدت را چند مرحله ای کرده است، مرحله اول وحدت در خانواده، مرحله دوم وحدت در بین فامیلها و مرحله بعد وحدت در کل مؤمنان و جامعه اسلامی است، چرا که همیشه برای اصلاح، تقویت و پیشرفت جامعه، وحدت، از ضروریات است و با پیشرفت و تقویت تمام واحدهای کوچک، اجتماع عظیم، خود به خود اصلاح خواهد شد. وحدت هزینه زیادی لازم دارد، در صورتی که تفرقه با یک سوء ظن حاصل می شود. صلح رحم، در قرآن و احادیث معتبر اسلامی از وظایف هر انسان مؤمنی دانسته شده است. بنابر دستور خداوند، انسان نباید از عشیره و قوم خود که سال های درازی با آن زندگی کرده و با کمک و حمایت آنان رشد یافته و مانند گلی در باغستان محبت آنان پرورده شده است، دوری کند، زیرا دوری از آن محیط، به پژمردگی روح و کم نشاطی یا بی نشاطی فرد و جامعه می انجامد. کسی که این وظایف الهی را انجام ندهد و از بازخواست الهی ایمن نخواهد بود. این در زندگانی پیامبر(ص) هویداست چون پیامبر(ص) با مردمی می خورد اول کس بود که با آن ها دست به طعام می برد و آخر کسی که دست می کشید تا همه بخورند. رسول خدا فرمود صاحب خانه اول مهمانان بنوشد و آخر همه وضو سازد. رسول خدا(ص) فرمود: حق مهمانانست که او را بدرقه کنی در سرایت تا دم در. هم چنین ایشان در جای دیگر فرمود: حق مهمانست که برایش خلال آماده کنند. این مقاله به شیوه تحلیلی - توصیفی به نقش و جایگاه صله رحم در زندگی پیامبر اسلام پرداخته و آثار و فواید آن را از دیدگاه قرآن و ائمه اطهار بیان می نماید.

نویسندگان

علیرضا کشور دوست

عضو هیات علمی گروه جغرافیای دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت/ رشت ، گلسار، خیابان ۱۵۷.

امین سوادی

کارشناسی ارشد جغرافیای سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت/ بندر انزلی، خیابان شهید نواب صفوی، خیابان شهید دستغیب، پلاک۱۰.

مهدی اخوان ماسوله

کارشناسی ارشد جغرافیای سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت/ رشت ، بلوار دیلمان، محل کار: اداره دخانیات رشت.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • -اسکیدمور، ویلیا، فکری نظری در جامعه شناسی _ ترجمه علی ...
  • -دستغیب، سید عبدالحسین (1361)، گناهان کبیره، کانون اندیشه اسلامی _ ...
  • - دهخدا، علی کر(1373)؛ لغت نامه، موسسه انتشارات و چاپ ...
  • - کلینی، محمد بن یعقوب(1383)؛ کافی، مترجم صادق حسن زاده، ...
  • نمایش کامل مراجع