استفاده از میدان های مغناطیسی در فرآوری مواد غذایی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI21_1867
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2205
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا استقلال

دانشجوی کارشناسی ارشد بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

سیدحسین اسدی یوسف آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

عسکر فرحناکی

دانشیار بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

چکیده

روشهای سنتی نگهداری مواد غذایی، ایمنی آنها را تضمین می کنند، اما سبب ایجاد آسیب هایی در ماده غذایی می شود. در مقابل، روشهایغیرحرارتی اغلب ضمن کاهش خطر میکروبی، می توانند ارزش تغذیه ای مواد غذایی را حفظ کنند. یکی از این روشها استفاده از میدان هایمغناطیسی است. نظریه هایی که در ارتباط با مکانیزم برهم کنش و جایگاه های برهم کنش ارائه شده است، حاکی از آن است که غشاء سلول و برخیاندامک های سلولی می توانند محلهای دریافت این امواج باشند. نوسانات یونها و چرخش مولکول های دوقطبی که به فرکانس و دامنه میدانالکتریکی القایی وابسته است، ممکن است منجر به تغییراتی در انتشار یونی در داخل سلول شود و فعالیت سلول را تحت تأثیر قرار دهد. همچنین دراین فرکانس ها، کانال های عبور لاکتوز کاملا باز شده و سرعت رشد و زمان تاخیر را تغییر می دهند.

کلیدواژه ها

میدان مغناطیسی ،اثر ضد میکروبی، مکانیسم اثر میدانهای مغناطیسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.