استفاد از فناوری نانو در صنایع مواد غذایی و نحوه بسته بندی آنها

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI21_1774
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1050
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده محدثه راستجو

دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان

علی اکبر زارع

دانش آموخته کارشناسی ارشد خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس

حسین علی بهرامی

دانشیار گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

امروزه نانوتکنولوژی به عنوان یکی از جدیدترین و پرکاربردترین روش ها در بهبود و ارتقاء کیفیت و سلامت مواد غذایی شناخته شده است. با کاهش اندازه بیوپلیمرهای زیستی در مقیاس نانو می توان از آنها در اشکال متفاوت نانوذرات و نانوحامل به منظور انتقال و رساندن ترکیبات مفید به سیستم های هدف و غنی سازی منابع غذایی از ریز مغذی ها و ویتامین ها و سایر ترکیبات استفاده کرد. نانوکپسول های پلیمری توانایی خاصی را در نگهداری و رهاسازی ماده حامل دارا می بانشد. بسته بندی یکی از مسائل اساسی در زمینه ایمنی غذاست که استفاده از دانش نانو می تواند سبب بهبود کیفیت و کارایی مواد بسته بندی و در نتیجه اطمینان از امنیت غذایی گردد. بسیاری از مواد که در حال حاضر برای بسته بندی مواد غذایی استفاده می شوند، غیر قابل تجزیه هستند که علاوه بر مصرف سوخت های فسیلی برای تولید آنها، آلودگی محیط زیست را افزایش می دهند. اخیراً نانوکامپوزیت های پلیمری جهت بسته بندی مواد غذایی بسیار مورد توجه قرار گرفته اند که محصولات را از صدمات فیزیکی و آلودگی ها حفظ می کنند و موجب افزایش مدت ماندگاری می شوند. همچنین سیستم های بسته بندی هوشمند به کمک نانوحسگرها صورت می گیرد که به رهایش مواد شیمیایی ناشی از فساد غذاها حساس هستند و با تغییر رنگ، فساد ماده غذایی را هشدار می دهد. در این مقاله، انواع مختلف نانوذرات به همراه کاربردهای مختلف آن، استفاده از نانوذرات و نانوکامپوزیت ها به عنوان عامل ضد میکروبی در بسته بندی مواد غذایی، استفاده از نانوکامپوزیت ها، نانوحسگرها و ... مورد بحث و بررسی قرار می گیرند.

کلیدواژه ها

نانوتکنولوژی، نانوذرات، نانوکامپوزیت، بسته بندی مواد غذایی، صایع غذایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.