مطالعه و بررسی نسبت انبساط فرآورده ی اکسترود شده تههی شده از مخلوط کنجد و ذرت

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI21_1641
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 704
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوشین نیکمرام

دانش آموخته ی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار، سبزوار، ایران

محمدرضا سعیدی اصل

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار، سبزوار، ایران

مسعود شفافی زنوزیان

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار، سبزوار، ایران

شهرام بیرقی طوسی

استادیار گروه پژوهشی فراوری مواد غذایی، پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی، مشهد

چکیده

به منظور افزایش ارزش غذایی فرآورده ی اکسترود شده از دانه ی کنجد که از لحاظ پروتئین، اسیدهای چرب ضروری، ویتامین ها و مواد معدنی غنی می باشد، استفاده شد و اثرات آن بر میزان انبساط محصول مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور دانه ی کنجد در سه سطح 0، 15 و 30% به فرمولاسیون پایه افزوده شد و خوراک های تهیه شده جهت به تعادل رسیدن رطوبت در ظروف یکبار مصرف درب بندی شده و به مدت یک شب در یخچال نگهداری شدند. با استفاده از یک اسکترو در جفت مارپیچی و در سرعت های مارپیچ 140 تا 220 دور بر دقیقه و ماهای 120 تا 160C نمونه ها تولید شده و پس از یک مرحله آون گذاری جهت بررسی خصوصیات منبسط شوندگی مورد ارزیابی قرار گرفتند. طرح آزمایشی مورد استفاده طرح Box-Behnken بود. نتایج نشان داد در کلیه ی سطوح دمایی، با افزایش درصد کنجد نسبت انبساط کاهش معناداری (p< 0.05) داشت که این میزان کاهش در دماهای پائین نسبت به دماهای بالاتر بیشتر بود. افزایش میزان پروتئین، چربی و فیبر بر اثر افزودن کنجد، سبب کاهش ویسکوزیته ی مواد و در نتیجه کاهش میزان انبساط می شود. در غلظت های پائین دانه ی کنجد با افزایش سرعت مارپیچ میزان انبساط کاهش یافت، در حالیکه در غلظت های بالا با افزایش سرعت مارپیچ از میزان انبساط کاسته شد. بطور کلی، فرآورده های حاوی 15% کنجد بهترین میزان نسبت انبساط را دارا بودند.

کلیدواژه ها

فرآورده ی اکسترودشده، دانه کنجد، نسبت انبساط

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.