سیستم بسته بندی فعال برای مواد غذایی مختلف

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI21_1450
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1050
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید تاج بخش

دانشجوی کارشناسی ارشد بخش مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه شیراز

محمدرضا زارع زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد بخش مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه شیراز

مهدی کسرایی

عضو هیئت علمی بخش مکانیک ماشین های کشاورزی دانشگاه شیراز

چکیده

در این مطالعه کاربرد روش بسته بندی فعال به عنوان راهی برای افزایش زمان ماندگاری مواد غذایی بسته بندی شده از لحاظ حفظکیفیت، بررسی شد. در این کار با بررسی پژوهش های مختلف در زمینه بسته بندی و بسته بندی فعال، محاسن و معایب آن ها آورده شده و توصیه هابرای استفاده از بسته بندی فعال برای محصولاتی مانند فراورده های نانوایی، پیتزا، گوشت و فراورده های آن و انواع میوه و سبزیجات ارائه شده است. روش های مختلف بسته بندی فعال مثل بسته بندی های ضد میکروبی، قوطی های خود گرم شونده، قوطی های خود سرد شونده به تفکیک بررسی و ارزیابی شدند. قوطی های خود گرم و سرد شونده در مقایسه با قوطی های موجود بسیار گرانترند؛ به همین دلیل به طور گسترده تولید و استفاده نشده و طرفدار زیادی ندارند ولی لازم است سعی شود با ابداع روش های جدید تولید ، هزینه تولید آنها را کاهش داد و یا از روش های جایگزین مناسب که صرفه اقتصادی دارند، استفاده نمود. در مقابل، بسته بندی ضد میکروبی شامل جاذب ها، کنترل رطوبت، آزادسازهای گازی اکسیژن و دی اکسید کربن، کنترل کننده های بو، جاذب های اشعه ماوراء بنفش و.. به دلیل توانایی آن برای تأمین کیفیت و ایمنی مورد توجه خاص پژوهشگران و صنایع قرار گرفته است . استفاده از بسته بندی های فعال برای مواد غذایی با این که محاسن زیادی دارند، هزینه های قابل توجهی داشته و زیاد مقرون به صرفه نمی باشند و بهتر است تلاش ها و رقابت های بیشتری در زمینه کاهش هرچه بیشتر هزینه های تولید این نوع بسته بندی انجام شود.

کلیدواژه ها

بسته بندی فعال، ماندگاری، مواد غذایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.