نقش فرآیندهای غشایی در افزایش بازدهی تولید فرآورده های لبنی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI21_1364
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2056
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عاطفه فرهمند

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد

ریحانه فرهمند

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار

چکیده

از زمانی که فرآیندهای جداسازی و تغلیظ آب پنیر در صنعت شیر متداول شد، استفاده از فناوری جداسازی غشایی نیز در این صنعت گسترش یافت وپس از چندی به منظور تغلیظ شیر مخصوص پنیرسازی و بستنی و ماست استفاده شد. امروزه در صنعت لبنیات به طور فزاینده از انواع روش هایجداسازی مانند فراپالایش، اسمز معکوس، نانوفیلتراسیون، میکروفیلتراسیون، الکترودیالیز و تبادل یونی استفاده می گردد. از مزایای عمده این فرآیندمی توان به عدم نیاز به مبدل های حرارتی و تغییر فاز محصول، امکان انجام فرآیند در دمای پایین و جداسازی ذرات با اندازه های مختلف اشاره نمود. امروزه پیشرفت در طراحی غشاها و اطلاع از عوامل موثر بر جداسازی، باعث دقت بیشتر در انجام این فرآیند شده است. طی این پژوهش مروری بر مهم ترین تحقیقات صورت گرفته در زمینه فرآورده های مختلف لبنی انجام شده است. فرآیند های غشایی می توانند جایگزین مناسبی برای تغلیظ و جداسازی با حرارت و واکنش های شیمیایی، در صنعت لبنیات گردند.

کلیدواژه ها

فراپالایش، غشا، فرآورده های لبنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.