بررسی امکان استفاده از پروبیوتیکها در تولید پنیر

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI21_1257
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 712
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا قسامی

معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

زهرا اسفندریاری

معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

چکیده

پنیر حاوی پپتیدهای ساده نای از فرایند پروتئولیز و انعقاد رنتی، اسیدهای چرب حاصل از فرایند لیپولیز و کربوهیدرات لاکتور و اسیدهای آلی تولیدی از فرایند گلیکولیز است که در طی دوره رسیدن به پنیر، دسترسی میکروارگانیسمهای پروبیوتیک به منابع غذایی را تسهیل می کند. بقای پروبیوتیک در محصول پنیر جهت دسترسی سیستم گوارشی انسان به این باکتری جهت فراهم آمدن خواص مفید از اهمیت زیادی برخوردار است. میزان بقای پروبیوتیک بر اساس استاندارد کدکس مواد غذایی تا پایان تاریخ انقضا نباید از (6)10 واحد تشکیل کلنی در گرم کمتر باشد تا بتواند تأثیرات مثبت مانند کاهش خطر ابتلا به سرطان، بهبود سلامت قلب، تحریک سیستم ایمنی، کاهش علایم یائسگی، بهبود سلامت دستگاههای گوارش و ادراری، بروز اثرات ضد التهابی، ضد میکربی و ضد ویروسی را داشته باشد. بر اساس مطالعات انجام گرفته در کشورهای مختلف دنیا پنیر حامل مناسبی از نظر بقای پروبیوتیک تا زمان مصرف محسوب می شود.

کلیدواژه ها

پنیر، پروبیوتیک، خواص سلامتی بخش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.