شناسایی مورفولو ژیکی فلور قارچی فلفل قرمز ایرانی و بررسی توانایی تولید آفلاتوکسین B1 و اکراتوکسین A در آنها

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI21_1157
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 765
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رزیتا سالاری

اداره نظارت بر مواد خوراکی و آشامیدنی، معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی مشهد

چکیده

هدف: این تحقیق با هدف بررسی شدت و فراوانی آلودگی قارچی و همچنین قارچهای مولد تولید آفلاتوکسین B1 و اکراتوکسین A در ادویه فلفل قرمز ایرانی به منظور برجست کردن ارزیابی خطر ناشی از آنها می باشد. مواد و روشها: 36 نمون فللق قرمز تند سبزوار خشک شده با آفتاب و در هوای آزاد، بطور تصادفی در طی دوره برداشت، جمع آوری گردید .از محییط کشت های DG18 و YGC جهت انجام کشت عمومی و اختصاصی کپک ها بمنظور شمارش کلی کپک های موجود در نمونه ها و شناسایی میکروسیکوپی آنها استفاده گردید. شناسایی انواع مختلف کپک ها از همدیگر و تعیین هویت آنها با توج به خصوصیات ماکروسکوپی کلنی های قارچی و با توجه به وجود ساختارهای اختصاصی در هریک از قارچ ها بر اساس کلیدهای شناسایی و الگوی تشریح شده توسط سامسیون و همکاران (2000)، انجام شد. تشخیص توانایی تولید آفلاتوکسین B1 و اکراتوکسین A توسط جنسهای قارچی موجود در نمونه ها با استفاده از روش کروماتوگرافی لایه نازک (TLC) و دستگاه UV دتکتور در طول موج 365 نانومتر صورت گرفت. نتایج و بحث: 91 در صد از نمونه های فلفل قرمز آلوده به جنس آسپرژیلوس، 58 درصد آلوده به جنس پنی سیلیوم، 33 درصد آلوده به جنس رایزوپوس و33 درصد آلوده به جنس آلترناریا بودند. 4 جنس کپکی و 5 گون کپکی در نمونه ها شناسایی شد. اغلب جنس های کپکی متعلق به نس آسیپرژیلوس (42/3% از کل سوشهای ایزوله شده) بود. سایر جنس های کپکی به ترتیب در گروه پنی سیلیوم (27%)، رایزوپوس (15/4%) و آلترناریان (15/4%) قرار داشتند. در جنس آسپرژیلوس دو گونه فلاووس و توبینجنسیس شناسایی گردید که به ترتیب 45 و 54/7 درصد از سوشهای آسپرژیلوس شناسایی شده را به خود اختصاص داد و در بین 36 نمونه فلفل قرمز، آسپرژیلوس فلاووس در 42 درصد از نمونه ها و آسپرژیلوس تویینجنسیس در 50 درصد از نمونه ها شناسایی شد. در بین سوش های ایزوله شده، 80% سوش های آسپرژیلوس فلاووس قادر به تولید آفلاتوکسین B1 و 5% سوش های آسپرژیلوس توینجنسیس قادر به تولید اکراتوکسین A بودند. سایر جنس ها شامل پنی سیلیوم، الترناریا و رایزوپوس توانایی تولید آفلاتوکسین B1 یا اکراتوکسین A را نداشتند.

کلیدواژه ها

آسپرژیلوس، پنی سیلیوم، آفلاتوکسین B1، اکراتوکسین A، فلفل قرمز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.