بررسی اثر ترکیبات پری بیوتیک بر روی رشد و زنده مانی باکتری های پروبیوتیک درماست

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI21_1008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1308
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزاده مستوفی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان

مهدی روشن ضمیر

دانشجوی کارشناسی ارشد بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

محمد گلی

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان

چکیده

در این تحقیق تاثیر ترکیبات پری بیوتیک اینولین 1%، نشاسته مقاوم 1%، محلول ملاس 1% و فرکتو الیگوساکارید 1% بر روی رشد و زندهمانی ترکیبی از باکتری های پروبیوتیک (لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتر بیفیدیوم) در ماست پروبیوتیک مورد بررسی قرار گرفت، نمونه های تولیدی به مدت 20 روز در دمای 4˚C از نقطه نظر میزان تغییرات pH، اسیدیته، شمارش تعداد لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم مورد ارزیابی قرار گرفتند، و با نمونه شاهد ( ماست پروبیوتیک بدون ترکیبات پری بیوتیک)، مقایسه گردید. مواد و روشها: در این پژوهش نمونه های ماست حاوی اینولین 1%، نشاسته مقاوم 1%، محلول ملاس 1% و فرکتو الیگوساکارید 1% تولیدگردید . پس از تولید ماستها آزمون های pH، اسیدیته، شمارش تعداد لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم در روزهای 0، 5، 10، 15 و 20 اندازه گیری گردید. نتایج و بحث:نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که باکتری ترکیبات پری بیوتیک مورد استفاده به صورت موفقیت آمیزی در طی دوره نگهداری باعثافزایش رشد و زنده مانی باکتریهای پرو بیوتیک گردیدند. نتایج بدست آمده نشان میدهد که از میان ترکیبات پری بیوتیک مورد استفاده 1% نشاستهمقاوم تاثیر بیشتری نسبت به سایر ترکیبات دارد. نتیجه گیری کلی: استفاده از ترکیبات پری بیوتیک منجر به افزایش میزان رشد و زنده مانی باکتریهای پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدو باکتریوم بیفیدوم نسبت به نمونه شاهد در ماست گردید. از میان ترکیبات پری بیوتیک مورد استفاده 1% نشاسته مقاوم تاثیر بیشتری نسبت به سایر ترکیبات دارد.

کلیدواژه ها

ماست، پروبیوتیک، پریبیوتیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.