مروری بر پلیمرهای زیست تخریب پذیر برای بسته بندی مواد غذایی و راهکارهای بهبود کارایی آنها با افزودن نانوذرات

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI21_977
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 991
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهیلا صمدی پور هندواری

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

سیدهادی پیغمبردوست

دانشیار گروه علوم وصنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

سیدجمال الدین پیغمبردوست

استادیار گروه مهندسی شیمی، دانشکده شیمی، دانشگاه تبریز

چکیده

تا به امروز پلاستیک هایی با ترکیب شیمیایی مختلف مثل پلی آمید، پلی وینیل کلراید، پلی اتیلن و پلی استایرن به عنوان مواد بسته بندی مورد استفاده قرار گرفته اند. این موضوع به دلیل در دسترس بودن، قیمت نسبتاً پائین، ویژگی های مکانیکی خوب، ممانعت کنندگی خوب نسبت به اکسیژن، مقاومت به حرارت و نیز نرمی، سبکی و شفافیت آنهاست. مصرف جهانی کنونی پلاستیک بیش از 200 میلیون تن است که رشد سالانه تقریباً 5 درصدی دارد و مصرف زیاد نفت خام را به دنبال خواهد داشت. این امر وابستگی صنعت پلاستیک را به نفت نشان می دهد. از طرفی این پلیمرها به طور کامل قابل بازیافت و زیست تخریب پذیر نیستند. انجام دادن تحقیقات بر روی این گونه از مواد برای افزایش ویژگی های ممانعت کنندگی ضروری است. افزودن نانوذرات راهکار خوبی برای بهبود ویژگی های فیزیکی این مواد است.

کلیدواژه ها

پلیمر زیست تخریب پذیر، نانوذرات، ویژگی های مکانیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.