بازیایی مس از کستانتره و غبار واحدهای ذوب صنایع مس رچشمه با استفاده از روش Geocoat

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: دهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC10_261
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1450
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود جمالی پاقلعه

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته متالورژی - دانشگاه شهید باهنر کرمان

محمدرضا ایزدپناه

استادیار بخش مهندسی متالورژی دانشگاه شهید باهنر کرمان

سیدعلی سیدباقری

کارشناس ارشد میکروبیولوژی

چکیده

فرایندهای پیرومتالورژی نسبت به هیدرومتالورژی هزینه های بالا، مشکلات و محدودیتهای زیست محیطی دارند و از طرفی کاربرد راکتور های همزن دار در فرایندهای انحلال میکروبی دارای محدودیتهای همچون حساسیت باکتری ها به تنش – عدم امکان استفاده از پالپ های با دانسیته بالا – زمان ماند طولانی (12-5 روز) و نیاز به راکتور های با حجم زیاد می باشد. انحلال به روش هیپ با استفاده با استفاده از باکتری های ترموفیل روش دیگری است که در آن هزینه های عملیاتی و تعمیر و نگهداری پایین تر و میزان سرمایه گذاری کمتر است. فرایند ژئوکوت تکنولوژی جدیدی است که برای استخراج بعضی از فلزات کانی های سولفوری آنها به کار میرود. در این تحقیق فروشویی میکروبی کنسانتره پوشیده شده روی یک زیر لایه مناست (rock support) در ستونهای آزمایش کوچک (1متر) مورد بررسی قرار می گیرد. با روش غوطه وری پوششی از کنسانتره روی سطح ریجکت حاصل از کارخانه تغلیظ که به عنوان سنگ حامل کنسانتره (rock support) به کار رفته است ایجاد میشود. سپس دانه های پوشیده شده از کنسانتره به داخل ستونهای آزمایش منتقل شده و پاشش محلول اسید سولفوریک با دبی 5-8 L/m2/h و تلقیح باکتری روی سطح ستونها صورت می گیرد. لازم به ذکر است بهینه سازی محیط کشت انجام شده و باکریتهای مزوفیل به میازن کافی کشت داده شد و روی ستونها تلقیح گردید. میزان استخراج مس از هر کدام از ستونها بر اساس انالیز محلولهای حاصل از انحلال و ماده باقیمانده پس از انحلال کامل محاسبه شده است. میزان بازیابی مس بطور متوسط در مرحله انحلال شیمیایی 40% حاصل شد و پس از تلقیح باکتری مزوفیل بازیابی به 75-84% رسید.

کلیدواژه ها

Geocoat, Bacteria, Leaching, , Sulphide,chalcopyrite

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.