رنگ دانه های میکروبی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI21_589
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 9661
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرناز حسامی

دانشجوی ترم دوم ارشد تکنولوژی مواد غذایی، پردیس علوم و تحقیقات دامغان

آزاده سلامی

دانشجوی ترم دوم ارشد تکنولوژی مواد غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی دامغان

سکینه نیکجوی

دانشجوی ترم دوم ارشد تکنولوژی مواد غذایی، پردیس علوم و تحقیقات دامغان

چکیده

رنگ یکی از مهمترین عوامل جذب کننده در بسیاری از موارد علی الخصوص در غذا و مواد غذایی است. رنگ های مورد مصرف در مواد غذایی را می توان به دو گروه 1-رنگ های طبیعی 2- رنگ های سنتزی تقسیم کرد. به منظور مقابله با اثرات بیماری زای رنگ های مصنوعی، توجه زیادی به تولید رنگدانه ها از منابع طبیعی شده است و ا مروزه استفاده از رنگدانه های طبیعی در مواد غذایی، آرایشی و دارویی افزایش قابل توجهی یافته است. رنگ های طبیعی را می توان از منابع متفاوتی همچون گیاهان، حیوانات و میکروارگانیسم ها تولید کرد. رنگدانه های طبیعی حاصل از گیاهان دارای معایبی از جمله ثبات در برابر نور، گرما، PH و حلالیت کم در آب می باشند و اغلب غیر قابل دسترس اند. مزیت تولید رنگدانه از میکروارگانیسم شامل رشد آسان و سریع در محیط کشت ارزان می باشد و نیاز به شرایط آب و هوایی مختلف برای رشد و تکثیر ندارند. در طبیعت میکروارگانیسم های تولید کننده رنگدانه و سرشار از رنگ مثل قارچ ها، باکتری ها و مخمرها فراوانند. رنگدانه هایی مثل کارتنوئیدها، اغلب توسط میکروارگانیسم های پروکاربوتیک و یوکاربوتیک فتوتروپیک تولید می شوند و حاوی ترکیبات پیچیده ای از رنگدانه های لیپوفیلیک می باشند. از جمله رنگ های میکروبی موجود در بازار astaxanthin از β-caroten, Xanthophyllomyces dendrorhou از Arpink Red, Blakeslea trispora از Penicillium oxalicum , و ... می بانشند.

کلیدواژه ها

رنگ های طبیعی، رنگدانه، غذا، کارتنوئید، میکروارگانیسم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.