تعیین برخی خواص هیدرودینامیکی و مشخصه های فیزیکی پرتقال خونی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI21_507
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 848
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی کاکائی

دانشجوی کارشناسی گروه مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام

کامران خیرعلی پور

استادیار گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام

رضا حیدری مقدم

دانشجوی کارشناسی گروه مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایلام

مسعود کاکائی

کارشناس سازمان جهاد کشاورزی، شهرستان دهلران، ایلام

چکیده

پرتقال یکی از قدیمیترین میوه های مورد استفاده توسط انسان میباشد. میوه پرتقال سرشار از ویتامین ث است که به صورت شیرین یا ترش مزه وزرد یا قرمز رنگ میباشد. شناخت خواص هیدرودینامیکی محصولات کشاورزی در عملیات انتقال و درجه بندی هیدرولیکی و شستشوی میوه ها و سبزیها ضروری می باشد. همچنین مشخصههای فیزیکی آنها جهت طراحی ماشین های مورد نیاز در عملیات برداشت و پس از برداشت مورد نیاز می باشد. در این تجقیق سرعت حد و زمان بالا آمدن پرتقال خونی، به عنوان خواص هیدرودینامیکی، با استفاده از ستون آب و دوربین فیلمبرداری اندازه گیری شد. میانگین سرعت حد میوه در فاصله حرکتی 45cm برای بیش از 20 میوه پرتقال برابر با 0/18m/s 0/18 و زمان بالا آمدن پرتقال از کف ستون آب تا ارتفاع 75cm برابر با 4/27s بدست آمد. همچنین مشخصههای فیزیکی پرتقال از جمله طول، عرض و ضخامت با استفاده از ریزسنج رقمی با دقت 0/01 میلیمتر، قطر میانگین هندسی، حسابی و معادل، سطح رویه، ضریب کرویت و نسبت رعنایی با استفاده از معادلات مربوطه، جرم با استفاده از ترازوی رقمی با دقت 0/01 گرم، حجم و جرم حجمی با استفاده از روش جابجایی آب، به عنوان مشخصههای فیزیکی تعیین گردید که به ترتیب برابر با 150/48cm(3), 141/27g, 1/01, 1/00, 121/21cm(2), 61/67mm, 61/71, 61/67, 61/87, 61/97, 61/37 و(0/94g/cm(3 بدست آمد.

کلیدواژه ها

پرتقال، خواص هیدرودینامیکی، مشخصه های فیزیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.