تاثیر یک دوره تمرینات ورزشی اجباری و اختیاری قبل از القاء EAE بر یکپارچگی سد خونی- مغزی و بیان ژن برخی پروتئین های اتصالات محکم
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 25
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ASP-16-32_006
تاریخ نمایه سازی: 8 شهریور 1404
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: مولتیپل اسکلروزیس (MS) شایع ترین بیماری دمیلینه شدن در سیستم عصب مرکزی (CNS) است. یکی از شبیه ترین مدلهای حیوانی MS، اینسفالومیت خود ایمن تجربی (EAE) است، که بیشتر در مطالعات مورد استفاده و بررسی قرار می گیرد. در این مقاله به بررسی تاثیر تمرینات ورزشی شنای اجباری و ویل رانینگ اختیاری قبل از القای EAE بر یکپارچگی سد خونی –مغزی و بیان ژن پروتئین های اتصالات محکم آکلودین و کلودین۵ در بافت مغز می پردازد. مواد و روشها: تعداد ۴۸ موش ماده C۵۷BL/۶ را به طور تصادفی در چهار گروه: شنای اجباری (تعداد=۱۲سر)، ویل رانینگ اختیاری (تعداد=۱۲سر)، گروه کنترل EAE (تعداد= ۱۲سر)، و کنترل سالم (تعداد=۱۲ سر) تقسیم شد. حیوانات گروه شنا ۳۰ دقیقه در روز و حیوانات گروه ویل رانینگ ۱ ساعت در روز، ۵ روز در هفته به مدت ۴ هفته فعالیت نمودند. بعد از پایان دوره تمرین بیان ژن پروتئین های آکلودین و کلودین۵ به روش RT-PCR اندازه گیری و داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی؛ با نرم افزار SPSS۱۶ و ۰۵/۰>P بررسی شد. یافته ها: رنگ آمیزی ایوانز بلو نشان داد که میزان نفوذپذیری سد خونی مغزی در گروه های ورزشی به طور معنا داری کمتر از EAE بدون ورزش است. نمرات بالینی در هر دوگروه تمرینی + EAE نسبت به گروه کنترل EAE کاهش، و تمرینات ورزشی از کاهش وزن بدن جلوگیری و بیان ژن پروتئین های آکلودین و کلودین ۵ در هر دو گروه تمرینی+EAE نسبت به گروه کنترل EAE افزایش نشان داده است. نتیجه گیری: به نظر میرسد که تمرینات شنای اجباری و ویل رانینگ داوطلبانه باعث افزایش بیان ژن دو پروتئین آکلودین و کلودین۵ می شود و درنتیجه یکپارچگی سد خونی مغزی در بافت مغز موش ها بهبود می یابد.
کلیدواژه ها:
Multiple Sclerosis ، experimental autoimmune encephalomyelitis ، forced and voluntary exercise ، blood-brain barrier ، tight junction proteins
نویسندگان
مرضیه یعقونی
Department of Exercise Physiology, Faculty of Sport Sciences, University of Tehran, Tehran, Iran
محمد رضا کردی
Department of Exercise Physiology, Faculty of Sport Sciences, University of Tehran, Tehran, Iran
عباسعلی گائینی
Department of Exercise Physiology, Faculty of Sport Sciences, University of Tehran, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :