کاربرد نانوکامپوزیت های پلی اتیلنی سبک حاوی مواد ضدمیکروبی در آب میوه جهت جلوگیری از رشد آلی سیکلوباسیلوس

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI21_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 913
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرانک بیگ محمدی

دانشگاه تبریز، دانشکده کشاورزی، گروه صنایع غذایی

سیدهادی پیغمبردوست

دانشگاه تبریز، دانشکده کشاورزی، گروه صنایع غذایی

چکیده

آلی سیکلوباسیلوس یکی از مهمترین عوامل فساد در آبمیوه به ویژه آب سیب بصورت آلودگی صاف است که بدون تولید گاز ایجاد بد طعمی و بدبویی می کند. وجود یا عدم وجود باکتری آلی سیکلوباسیلوس در آبمیوه یکی از مهمترین عامل صادرات آب انار از ایران به سایر کشورها می باشد. علاوه بر آب انار طیف وسیعی از آبمیوه ها مانند آب پرتقال، آب سیب، آب انگور سفید، آب گلابی، آب هویج، آب هلو، آب گریپ فروت، آب گوجه فرنگی، کنسرو گوجه فرنگی، انواع سس ها، شربت ها و حتی چای توسط این جنس از باکتری فاسد می شود. هدف از این پژوهش مروری بر تحقیقات انجام شده جهت جلوگیری از این فساد توسط بسته بندی فعال می باشد. مواد ضد میکروبی از قبیل نانوذرات نقره، نانواکسید روی، مخلوط نانوذرات نقره و دی اکسید تیتانیوم و نیسین به روش های متعدد رسوب با پلاسما و اختلاط مذاب با پلی ایلن سبک بکار برده شد و در بسته بندی آبمیوه های متعدد بکار رفت. کاهش حتی تا 5 سیکل لگاریتمی در رشد میکروارگانیسم توسط مواد ضد میکروبی مختلف دیده شد. نانوذرات نقره می توانند حفره هایی بر دیواره سلولی باکتریها ایجاد کنند و با گذشتن از غشا سلولی سبب تخریب DNA شوند و خاصیت تکرار پذیری آنهارا از بین ببرند. علت خاصیت ضدمیکروبی ZnO تولید پراکسید هیدروژن در سط آن می باشد که هر چه سطح ذرات ریزتر شود غلظت پراکسیدهیدروژن افزایش می یابد. جدیدترین راهکار جهت مهار این فساد استفاده از مواد ضد میکروبی در فیلم های بسته بندی است که تأثیر نانوذرات نقره بر روی این باکتری ثابت شده است. برنامه کنترل ایمنی و بهداشتی HACCP نیز جهت پیشگیری از این فساد توسط این محققین پیشنهاد گردید.

کلیدواژه ها

نانوکامپوزیت، آب میوه، آلی سیکلوباسیلوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.