Structural equation modeling of emotion regulation based on perceived parenting with the mediating role of memory in children with attention deficit/hyperactivity disorder
سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 80
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JECHE-6-2_004
تاریخ نمایه سازی: 4 شهریور 1404
چکیده مقاله:
مقدمه: پژوهش حاضر با هدف مدل یابی معادلات ساختاری تنظیم هیجان بر اساس والدگری ادراک شده با نقش میانجی حافظه در کودکان دارای اختلال نقص توجه/بیش فعالی انجام شد.
روش پژوهش: روش پژوهش توصیفی همبستگی از نوع مدل یابی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری شامل تمامی کودکان ۷ تا ۱۰ ساله دارای اختلال نقص توجه/بیش فعالی مراجعه کننده به کلینیک روانپزشکی کودکان در منطقه ۲ تهران در سال ۱۴۰۳ بودند که بر اساس جدول کرجسی و مورگان تعداد ۲۲۰ نفر از طریق روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار های این پژوهش شامل تنظیم هیجان گراس و جان (۲۰۰۳)، والدگری ادراک شده پاسکوالی (۲۰۱۲) و حافظه فعال کودکان پیکرینگ و گدرکول (۲۰۰۱) بود. داده های جمع آوری شده در این پژوهش با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۳ و Smart PLS نسخه ۲۰/۳ و با روش های آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی (آزمون همبستگی پیرسون، مدل سازی معادلات ساختاری و الگوریتم حداقل مربعات جزئی) تجزیه و تحلیل شد. سطح معنی داری در آزمون ها ۰/۰۵ در نظر گرفته شد.
یافته ها: نتایج حاکی از برازش مدل کلی پژوهش با داده های تجربی بود. یافته ها نشان داد که والدگری ادراک شده بر حافظه و تنظیم هیجان تاثیر مثبت و معنادار داشت (۰/۰۱p<). همچنین تاثیر والدگری ادراک شده با توجه به نقش میانجی حافظه بر تنظیم هیجان مثبت و معنادار بود (۰/۰۱p<).
بحث و نتیجه گیری: از یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که والدگری ادراک شده و حافظه نقش کلیدی در پیش بینی تنظیم هیجان کودکان دارای اختلال نقص توجه/بیش فعالی دارند و بر همین اساس توجه بیشتر مراکز مشاوره به این متغیر ها در جهت بهبود عملکرد کودکان دارای اختلال نقص توجه/بیش فعالی ضروری بنظر می رسد.
کلیدواژه ها:
Emotion regulation ، perceived parenting ، memory ، attention deficit/hyperactivity disorder ، تنظیم هیجان ، والدگری ادراک شده ، حافظه ، اختلال نقص توجه/بیش فعالی
نویسندگان
الناز رجبی
Islamic Azad University, Sanandaj, Iran
مصطفی نوکنی
Arak University of Medical Sciences, Arak, Iran
حمیدرضا جمیلیان
Arak University of Medical Sciences, Arak, Iran
محمدرضا علوی زاده
Institute of Clinical Sport Neuropsychology, Tehran, Iran