ویژگی های فیزیکوشیمیایی و ضدمیکروبی فیلم خوراکی بر پایه ژلاتین- کربوکسی متیل سلولز حاوی عصاره رازیانهFoeniculum vulgare) (
محل انتشار: پژوهش های صنایع غذایی، دوره: 35، شماره: 2
سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 71
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FOODRE-35-2_006
تاریخ نمایه سازی: 18 مرداد 1404
چکیده مقاله:
چکیدهزمینه مطالعاتی: در این پژوهش به بررسی ویژگی های فیلم فعال زیست تخریب پذیر بر پایه ژلاتین و کربوکسی متیل سلولز با غلظت های مختلف عصاره رازیانه) (Foeniculum vulgaer (۰، ۲، ۴ و ۶ درصد وزنی ) پرداخته شد. هدف: بررسی تهیه فیلم های خوراکی قابل استفاده در بسته بندی مواد غذایی و فراوری جدیدی برای جایگزینی مواد پلیمری و افزایش ماندگاری و کیفیت مواد غذایی است. روش کار: ویژگی های فیزیکو شیمیایی فیلم های فعال تولیدی در سه تکرار )۳(n= با نمونه گیری کاملا تصادفی انجام شد. آنالیز واریانس یکطرفه (ANOVA) و مقایسه میانگین داده ها براساس آزمون چند دامنه ای دانکن با استفاده از نرم افزار SPSS۲۶ در سطح احتمال) ۰۵/۰( انجام گرفت. نتایج: کمترین میزان حلالیت و ضخامت به ترتیب در تیمارهای ۶% و۴% مشاهده شد. بیشترین نفوذ پذیری و کدورت بترتیب در تیمارهای فیلم های حاوی ۴% و ۲% عصاره رازیانه مشاهده شد. بالاترین میزان استحکام کششی و ازدیاد طول در نقطه شکست و مدول یانگ در تیمار ۴% درصد بود. در تمامی تیمارهای فیلم خوراکی خاصیت آنتی اکسیدانی با استفاده از رادیکال های DPPH معنی دار بود (۰۵/۰>p). کمترین و بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی مربوط به تیمار شاهد و ۶% به ترتیب با فعالیت آنتی اکسیدانی ۵% و ۱۷% بود. نتایج ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی فیلم نشان داد که بیشترین قطر هاله بازدارندگی در غلظت ۶% مربوط بهPseudomonas aeruginosa با متوسط قطر هاله mm ۵/۲۴ و سپس,Staphylococcus aureus Escherichia coli به ترتیب mm۸۳/۱۳و mm ۳۳/۱۲گزارش شد. نتایج کلی: افزودن عصاره رازیانه در غلظت ۶% باعث تولید فیلم هایی گردید که علاوه بر مهار رشد و تکثیر باکتری ها دارای خواص مکانیکی مطلوب موجب بهبود خصوصیات آنتی اکسیدانی فیلم ترکیبی شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
الهام احمدی
ایلام، بلوار پژوهش، دانشگاه ایلام،دانشکده پیرادامپزشکی،گروه بهداشت و صنایع غذایی
زهرا کاویانی
دانشجوی کارشناسی بهداشت مواد غذایی، دانشکده پیرادامپزشکی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران
محمدیار حسینی
گروه صنایع غذایی،دانشکده علوم و فناوری های بین رشته ای، دانشگاه بناب، بناب، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :