بررسی رابطه ی درگیری و موفقیت تحصیلی دانشجویان مقطع علوم پایه رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سال ۱۴۰۲
سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 5
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-35-246_012
تاریخ نمایه سازی: 30 تیر 1404
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: درگیری تحصیلی به عنوان یکی از عوامل کلیدی پیش بینی موفقیت تحصیلی شناخته شده است. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین درگیری تحصیلی و موفقیت تحصیلی در میان دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام شد تا نقش این متغیرها در بهبود عملکرد تحصیلی مشخص شود.
مواد و روش ها: این پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی و در سال ۱۴۰۲ بر روی ۱۷۰ دانشجوی مقطع علوم پایه دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام شد. ابزار گردآوری داده ها شامل یک پرسش نامه استاندارد سنجش درگیری تحصیلی و داده های مرتبط با موفقیت تحصیلی بود. دیدگاه دانشجویان بر اساس نمرات موفقیت تحصیلی و میزان درگیری تحصیلی در ابعاد مختلف مورد بررسی قرار گرفت. داده ها وارد نرم افزار SPSS ۲۰ شد و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد ۳۶ درصد افراد شرکت کننده در مطالعه مرد و ۶۴ درصد زن بودند. میانگین نمره موفقیت تحصیلی ۱۱۶/۸۷ بوده است که نشان می دهد موفقیت تحصیلی دانشجویان در میزان بالایی (بالاتر از میانگین ) قرار داشت و میانگین نمره درگیری تحصیلی ۷۵/۸۸ به دست آمد که در رینج بالا یعنی بالاتر از میانگین ۶۸ قرار داشت. بعد عاملی بالاترین نمره را داشت و موفقیت تحصیلی ارتباط مستقیم مثبت و ضعیفی با بعد شناختی و رفتاری درگیری تحصیلی نشان داد. بین دختران و پسران دانشجو از لحاظ نمره درگیری تحصیلی و نمره موفقیت تحصیلی تفاوت معنی داری مشاهده نشد.
استنتاج: ابعاد شناختی و رفتاری درگیری تحصیلی نقش موثری در موفقیت تحصیلی دارند و می توانند به عنوان عوامل کلیدی برای بهبود عملکرد دانشجویان مورد توجه قرار گیرند. عدم وجود تفاوت معنی دار در نمرات بین دانشجویان دختر و پسر نشان دهنده تاثیر مشابه عوامل محیطی، آموزشی و فردی بر دانشجویان است. با توجه به اهمیت موضوع، انجام مطالعات گسترده تر با حجم نمونه بیش تر و بررسی عوامل فرهنگی و اجتماعی پیشنهاد می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
امیرحسین اصغری
Medical Student, Department of Physiology, Faculty of Medicine, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
نسیم قهرانی
PhD in Higher Education, Education Development Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
فروزان صادقی محلی
Associate Professor, Department of Physiology, Faculty of Medicine, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
علی سیاه پشت خاچکی
Associate Professor, Department of Physiology, Faculty of Medicine, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :