بررسی و ممیزی وضعیت ایمنی، بهداشت و جنبه های زیست محیطی استخرهای شهر خوی از سال ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳
سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 6
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JEHE-13-1_003
تاریخ نمایه سازی: 30 تیر 1404
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: معمولا به دلیل غیرکارشناس بودن متصدیان استخرهای شنا، استخرها ریسک بالایی برای انتقال برخی بیماری های واگیردار دارند لذا مطالعه و بهبود وضعیت بهداشت، ایمنی و زیست محیطی استخرها ضروری است. بنابراین این تحقیق به بررسی جامع استخرهای شهر خوی از این نظر طی سالهای ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ پرداخت.
مواد و روش ها: این مطالعه کاربردی روی هفت استخر فعال درشهرستان خوی انجام گرفت. برای ارزیابی بهداشتی و ایمنی استخرها از چکلیست های پرشده و نتایج آزمایشات آب که توسط دانشکده علوم پزشکی خوی انجام شده بود، استفاده گردید. پارامترهای توصیفی بین ۰ تا ۱۰۰ نمره دهی گردید. داده ها توسط نرمافزار SPSS جمع آوری و تحلیل آماری گردید. به دلیل غیرنرمال بودن توزیع داده ها از آزمون های غیرپارامتریک ویلکاکسون و اسپیرمن برای مقایسه با استانداردها و همبستگی پارامترها استفاده شد.
یافته ها: نمره میانگین مطابقت پارامترهای بهداشتی و ایمنی با استانداردهای مرتبط کشوری ۸۶ درصد بود. از نظر میانگین نمرات، استخر کبیری بالاترین تطابق با موازین بهداشتی و استخرهای آبگرم کمترین تطابق را داشتند. میانگین تعداد کلیفرم گوارشی در همه آنها غیر از آب گرم ها صفر بود. میانگین تعداد HPC در همه استخرها زیر ۲۰۰ و در آب گرم ها بالاتر از ۲۰۰ بود. از نظر کیفیت میکروبی آب، میانگین نمرات ۴۰ تا ۹۵ بود. مقدار کلر آزاد به طورمیانگین، برابر استاندارد بود و مقدار کلر آزاد با تعداد کلیفرم و HPC ارتباط معکوس معنی دار داشت.
نتیجه گیری: به دلیل عدم تصفیه منظم، کدورت آب استخرهای خوی بالاتراز استاندارد بود، به همین خاطر کیفیت میکروبی آب با وجود کلر باقیمانده کافی، مطلوب نبود. مشخص شد متصدیان استخر فقط روی کلرزنی تمرکز کرده و از کیفیت آب غافل هستند لذا آموزش اصولی کارکنان و نظارت بیشتردر زمینه راهبری استخر پیشنهاد می شود
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد آقانژاد
Assistant Professor, Department of Environmental Health Engineering, Khoy Faculty of Medical Sciences, Khoy, Iran
محمدامین سیفلو
Bachelor of Environmental Health Engineering, Student Research Committee, Khoy School of Medical Sciences, Khoy, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :