بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و رده بندی خاکها در طول یک توپوسکانس در منطقه رشکان ارومیه

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 587

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCSSA01_042

تاریخ نمایه سازی: 22 بهمن 1392

چکیده مقاله:

به منظور مطالعه نقش توپوگرافی در تشکیل و تکامل خاکهای منطقه رشکان ارومیه، 4 پروفیل در تیپهای اراضی مختلف در منطقه رشکان ارومیه مورد بررسی قرار گرفتند. طبق نتایج بدست آمده، عمق خاک و ضخامت سلوم خاک از واحدهای کم ارتفاع و کمشیب (دشت دامنهای) به واحدهای مرتفع و شیبدار (کوهستان) کاهش مییابد. در شیب های متوسط (پروفیلهای 3 و 2) و شیب ملایم (پروفیل 1) ، میزان نفوذ بارندگی و در نتیجه عمق انحلال و انتقال کربنات ها بیشتر بوده و افق های کلسیک بترتیب در اعماق 55 ، 60 ، 104 سانتی متری و بترتیب با ضخامت های 91 ، 100 و 124 سانتی متری تشکیل یافته اند. پروفیل شماره 4 فاقد افق کلسیک می باشد. میانگین وزنی کربن آلی در پروفیلهای 1 تا 4، به ترتیب 0/79 ، 0/51 ، 0/85 و 1/23 درصد میباشد که یک روند افزایشی با شیب و ارتفاع نشان میدهد. در پروفیل شماره 1 کربن آلی با عمق بطور نامنظم کاهش می یابد و در عمق 125 سانتی متری بیش از 0/2 درصد می باشد. این پروفیل در تحت گروه Fluventic رده بندی شده است. میانگین وزنی ازت خاکها در پروفیلهای 1 تا 4 به ترتیب 0/07 ، 0/07 ، 0/085 و 0/14 درصد میباشد که همانند کربن آلی یک روند افزایشی با شیب و ارتفاع نشان میدهد. توپوگرافی از طریق تأثیر بر روی مقادیر رس و ماده آلی خاک، بر روی ظرفیت تبادل کاتیونی خاک مؤثر بوده است. بطوریکه ملاحظه میشود، اغلب خصوصات پروفیلی و فیزیکوشیمیایی خاکهای این منطقه تحت تاثیر توپوگرافی بوده و موقعیتهای توپوگرافیک مختلف منجر به تشکیل خاکهایی با خصوصیات مختلف و نهایتا ردهبندی آنها در زیرگروههای مختلف گردیده است.

نویسندگان

شهرام منافی

ستادیار پیدایش و رده بندی خاک، گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Banae, M. H., (Ed), 1998. Soil moisture and Temperature regime ...
  • Sedov, S., E. Solleiro-Rebo lledo, S. I. Fedick, J. Gama-caStro, ...
  • Soil survey staff. 2010. Keys to soil taxonomy. 10th edition. ...
  • USDA. NRCS 1996 Soil survey laboratory methods manual. Soil Survey ...
  • نمایش کامل مراجع