رابطه بین حمایت اجتماعی، نگرانی و اضطراب دوره بارداری با کیفیت زندگی زنان نخست زا در شهر رفسنجان سال ۱۴۰۲
محل انتشار: دوماهنامه طلوع بهداشت، دوره: 24، شماره: 1
سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 5
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TBS-24-1_001
تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1404
چکیده مقاله:
مقدمه: حمایت اجتماعی در دوران بارداری می تواند نقش بسیار مهمی در سلامت جسمی و روانی مادران داشته باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه بین حمایت اجتماعی، نگرانی و اضطراب دوره بارداری با کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در زنان نخست زا طراحی شد.
روش بررسی: این مطالعه توصیفی-همبستگی بر روی ۱۰۰ زن باردار نخست زا مراجعه کننده به بیمارستان علی ابن ابیطالب و نیک نفس رفسنجان در سال ۱۴۰۲ با روش نمونه گیری در دسترس انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات چک لیست اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه های حمایت اجتماعی، نگرانی های دوره بارداری، اضطراب و کیفیت زندگی مرتبط با سلامتی بود. داده ها پس از جمع آوری با نرم افزار SPSS نسخه ۲۴ و با استفاده از آزمون های آماری در سطح معناداری کمتر از ۰۵/۰ تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: میانگین سنی زنان باردار ۶۵/۵±۱۶/۳۰ سال بود. نتایج نشان داد به طور کلی بین حمایت اجتماعی و کیفیت زندگی مرتبط با سلامت (۰۲۲/۰= P) همبستگی مثبت و معنادار و بین حمایت اجتماعی و نگرانی دورن بارداری همبستگی معکوس و معناداری (۰۰۱/۰>P) وجود داشت. بر اساس نتایج رگرسیون خطی بین حمایت اجتماعی و کیفیت زندگی مرتبط با سلامت ارتباط معناداری وجود داشت (۳۶۴/۰β=،۰۰۶/۰P=)، اما بین نگرانی و اضطراب دوران بارداری و کیفیت زندگی مرتبط با سلامت ارتباطی مشاهده نشد.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مطالعه که تنها حمایت اجتماعی می تواند به عنوان یک عامل در بهبود کیفیت زندگی مرتبط با سلامت و کاهش نگرانی دوران بارداری در زنان نخست زا عمل کند و بنابراین ایجاد شبکه های حمایتی قوی برای مادران باردار ضروری است تا آن ها بتوانند این دوره حساس را با آرامش بیشتری پشت سر بگذارند.
کلیدواژه ها:
Pregnancy ، Pregnancy Distress ، Health-Related Quality of life ، Social Support ، Anxiety ، بارداری ، نگرانی های دوره بارداری ، کیفیت زندگی مرتبط با سلامت ، حمایت اجتماعی ، اضطراب
نویسندگان
میترا عباسی فرد
Rafsanjan University of Medical Sciences, Rafsanjan, Iran
سکینه میرزایی خلیل آبادی
Rafsanjan University of Medical Sciences, Rafsanjan, Iran
پروین آقامحمدحسنی
Rafsanjan University of Medical Sciences, Rafsanjan, Iran
فاطمه باقری
Rafsanjan University of Medical Sciences, Rafsanjan, Iran
زهرا کامیاب
Rafsanjan University of Medical Sciences, Rafsanjan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :