بررسی آلودگی خاک محوطه پتروشیمی اراک به فلزات سنگین و کاربرد گیاه پالایی در حذف این فلزات
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی محیط زیست، انرژی و صنعت پاک
- کد COI اختصاصی: EECICO01_123
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1673
نویسندگان
استادیار گروه محیط زیست دانشگاه اراک
استادیار گروه محیط زیست دانشگاه اراک
استاد گروه مهندسی محیط زیست دانشگاه تهران
کارشناس محیط زیست
چکیده
خاک یکی از منابع مهم و ارزشمند طبیعت است. بدون داشتن خاک سالم حیات و زندگی روی زمین اماکن پذیر نخواهد بود. آلایندهها معمولأ در اثر فعالیتهای انسانی پدید می آیند و از همراهان دائمی جوامع پیشرفته بشری می باشند. از طرف دیگر افزایش جمعیت و به دنبال آن افزایش حمل و نقل در شهرها، پیشرفت تکنولوژی و بالا بردن استاندارد زندگی از عوامل مهم افزاینده ی آلایندهها به حساب می آیند و آثار ناگوار زیادی بر شرایط زیستی محیط دارد. هدف از این مطالعه شناسایی انواع آلایندههای خاک به خصوص فلزات سنگین و روشهای حذف آن از محیط خاک می باشد. آْلودگی خاک به فلزات سنگین یک مشکل اساسی و جدی است، زیرا این قبیل فلزات قادر هستند در سیستمهای بیولوژیکی تجمع یابند و افزایش تدریجی غلظت آنها باعث ایجاد آثار سوء و نامطلوب متعددی در آن سیستمها می شوند. بنابراین غلظت آلایندهها بایستی تا سطح استانداردهای وضع شده کاهش یابد و چنانچه از نظر اقتصادی باارزش هستند می باید آنها را بازیابی و مورد استفاده مجدد قرار داد. بنابراین مطالعه راه حذف این آلایندهها بسیار ضروری است. در حال حاضر روشهای متنوعی برای کاهش آلودگیهای خاک و حذف فلزات سنگین وجود دارد که از جمله می توان به تجزیه زیستی، آبشویی، پالایش حرارتی، درآمیختن با آسفالت، تثبیت و ... اشاره نمود. با این وجود، کارایی کم و هزینههای زیاد این روشها منجر به استفاده از فناوری گیاه پالایی با کارایی بالا و هزینه کم شده است. گیاه پالایی در مقایسه با روشهای ذکر شده روشی سریع، برگشت پذیر و اقتصادی بوده و فناوری آن سازگار با محیط زیست است. در این روش از گیاهانی که توانایی جذب فلزات سنگین را دارند برای جذب و کنترل آلودگی استفاده می شود.کلیدواژه ها
گیاه پالایی ، فلزات سنگین ، آلودگی خاک، پتروشیمی اراکمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.