افزایش توان زیستی آب های خلیج فارس توسط باکتری های سودوموناس آئروژینوزا، باسیلوس سوبتیلیس و اسینتوباکتر کالکواستیکوس در برابر آلودگی نفتی

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,269

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

EECICO01_058

تاریخ نمایه سازی: 18 بهمن 1392

چکیده مقاله:

مهمترین آلودگی آب های خلیج فارس ناشی از مواد نفتی است زیرا این منطقه هم ذخایر عظیم نفتی دارد و هم پالایشگاه های متعددی در حوزه آن مشغول به کار هستند. میکروارگانیسم هاى بسیارى می توانند از هیدروکربن ها به عنوان منبع کربن و انرژى استفاده کرده و نفت خام را تجزیه کنند، این میکروارگانیسم ها به-طور گسترده در طبیعت پراکنده هستند. در روش افزایش توان پاکسازی زیستی محیط های آلوده می توان باکتری های دیگر را به میکروارگانیسم های بومی محیط اضافه کرد که توان سازگاری را با محیط داشته باشند و از بین نروند. در این مطالعه تجزیه زیستی نفت خام برروی آب دریا توسط باکتری های سودوموناس آئروژینوزا PTCC1074، باسیلوس سوبتیلیس PTCC1023 و اسینتوباکتر کالکواستیکوس PTCC1318 بررسی شد. نمونه نفتی میدان مشترک فروزان در شرایط بهینه محیطی (دمای 37 درجه ی سانتی گراد، شوری 5/3 درصد و 8/6pH=) که به نوعی شبیه سازی آب های خلیج فارس بود مورد آزمایش قرار گرفت. برای ارزیابی میزان تجزیه زیستی نفت خام، نمودار رشد باکتری ها براساس دانسیته نوری و بیومس تولیدی رسم گردید. بر اساس این نمودارها طی مدت 5 روز بیشترین پاکسازی را داشتیم و باکتری های سودوموناس آئروژینوزا 25/72%، باسیلوس سوبتیلیس 31/68% و اسینتوباکتر کالکواستیکوس 77/69% نفت خام را تجزیه کردند. در حال حاضر، با توجه به هزینه تخلیص بیوسورفکتانت ها، این ترکیبات در صنعت نفت و پتروشیمی با حداقل خلوص مورد استفاده قرار می گیرند، به طوری که کل محیط کشت برای رفع آلودگی-های نفتی قابل استفاده است. از طرفی این امر، کاهش هزینه های تخلیص را نیز به دنبال خواهد داشت.

نویسندگان

حسین هاشم لو

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه پیام نور تهران

میترا احمدی

استادیار

یاسر فرزین

دانشجوی کارشناسی ارشد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • مریم فراهانی، سید احمد میرباقری. استفاده از میکروارگانیسم‌های بومی در ...
  • Pavlakis P., Sieber A., Alexandry S. Monitoring Oil-Spill Pollution in ...
  • Dowty R.A., Shaffer G.P., Hester M.W., Childers G.W., Campo F.M., ...
  • Harayama S., Kasai Y.. Hara A. Microbial Communities in Oil ...
  • Schlegel H.G. Allgemeine Mikrobiologie. 7, Auflage, Georg Thieme Verlag, 1992. ...
  • Rheinheimer, G. Mikrobiologie der gewaesser. 3, Auflage, Gustav Fischer Verlag, ...
  • نمایش کامل مراجع