سیاست جنایی ایران در حوزه پاسخ دهی به بزهکاری اطفال از منظر قانون مجازات اسلامی با تاملی بر بایسته های اسناد بین المللی

سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 14

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICCR03_139

تاریخ نمایه سازی: 22 تیر 1404

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: مساله پاسخ دهی به بزهکاری اطفال در سطوح شکلی و ماهوی در غالب نظام های حقوقی و اشکال متنوع سیاست های جنایی عموما ماهیتی خاص و منحصر گونه یافته است که در قیاس با نحوه نگرش به مقوله بزهکاری بزرگساالن متفاوت است این تفاوت در نوع تدابیر اتخاذی نظام حقوقی و سیاست جنایی در روبرو شدن با مشکل بزهکاری اطفال حقیقتی است که در بسیاری از اسناد بین المللی نظیر کنوانسیون حقوق کودک و رهنمود های سازمان ملل متحد برای عدالت کیفری اطفال مورد تایید قرار گرفته است. روش: این پژوهش به روش توصیفی تحلیلی تالیف یافته و شیوه گردآوری اطلاعات، کتابخانه ای است. ملاحظات اخلاقی: این مقاله به اصول اخلاقی، صداقت، رعایت حقوق، رازداری و اصل مالکیت مادی معنوی پایبند بوده است. یافته ها: تدابیر اتخاذی باید ماهیت حمایتی، ارشادی و ترمیمی داشته باشند و بتوانند ضمن پاسخ دادن به بزهکاری اطفال، شرایطی هم برای اصلاح شدن آنها در آینده فراهم آورند لذا مجازات های سرکوبگر صرف اصال مورد حمایت قرار نمی گیرد و حتی از لزوم تشکیل دادگاه ها و دادسراهای اختصاصی برای رسیدگی به جرایم اطفال به منظور تامین ضرورت فوق صحت می شود تجربه جوامع مختلف نشان داده است که دادگاه های عادی که به جرایم بزرگساالن هم رسیدگی می کنند هرگز نمی توانند به صورت مناسبی به جرایم اطفال رسیدگی نمایند.

کلیدواژه ها:

پاسخ دهی به بزهکاری اطفال ، سیاست جنایی ، قانون مجازات اسلامی ، اسناد بین المللی ، کنوانسیون حقوق کودک ، رهنمود های سازمان ملل متحد ، اخلاقیات

نویسندگان

سمیرا کاظمیان

کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی دانش آزاد سمنان و وکیل پایه یک دادگستری