چالش وراهکارهای تقنینی قاچاق کودکان در قانون حمایت از اطفال و نوجوانان با تکیه بر مقایسه آن با قانون مبارزه با قاچاق انسان

سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 10

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICCR03_029

تاریخ نمایه سازی: 22 تیر 1404

چکیده مقاله:

بی تردید، قاچاق انسان به ویژه قاچاق کودکان، از جمله جرایم مغایر با حقوق بشر و کرامت ذاتی است که مبارزه با آن، مستلزم اقدام همه جانبه، برمبنای تدابیر تقنینی موثر می باشد. در سیاست جنایی ایران به دلیل ویژگی های کودکان، به صورت ی افتراقی، مقررات متمایزی در ابعاد ماهوی و شکلی برای حمایت از این قشر آسیب پذیر در نظر گرفته شده و قاچاق کودکان نیز از این مقوله مستثنی نیست. با این حال، سوداگران ثروت کودکان را با روش های مختلف، تطمیع یا فریب داده و از آنها در اموری همچون برداشت اعضا، کار در مراکز فساد، توزیع مواد مخدر یا انجام فعالیت های تروریستی استفاده می کنند. اگر چه در خصوص قاچاق کودکان و قاچاق انسان، مطالعات زیادی صورت گرفته، اما در پژوهش حاضر به علت فقدان اثر پژوهشی منسجم که ضمن تطبیق این دو قانون، به بیان راهکارها و نواقص موجود در حوزه اطفال و نوجوانان بپردازد؛ تصمیم داریم که ضمن گردآوری اطلاعات با مراجعه به کتب، مقالات و قوانین موجود، برمبنای توصیف، تحلیل و استدالل، نتایج مربوط به این بررسی را ارائه نمائیم.

کلیدواژه ها:

قاچاق کودکان ، قاچاق انسان ، قانون مبارزه با قاچاق انسان ، چالش ها و راهکارهای تقنینی

نویسندگان

حسین پور محی آبادی

استادیار گروه معارف اسلامی و حقوق دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان، وکیل پایه یک دادگستری.

مائده رضوی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی، دانشگاه ول یعصر(عج) رفسنجان .