تبیین درک خشونت در زنان مبتلا به اختلالات کف لگن: یک مطالعه کیفی
سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 3
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AJCHOR-33-2_004
تاریخ نمایه سازی: 20 تیر 1404
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: ابتلا به اختلالات کف لگن یکی از مشکلاتی است که زنان را در معرض خشونت خانگی و ننگ اجتماعی قرار می دهد. به همین منظور، این پژوهش با هدف تبیین و درک خشونت در زنان مبتلابه اختلالات کف لگن انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه کیفی روی ۲۴ زن مبتلابه اختلالات کف لگن در سال های ۱۳۹۷-۱۳۹۸ در درمانگاه های زنان بیمارستان های امام رضا(ع) و قائم(عج) مشهد انجام شد. مشارکت کنندگان به صورت هدفمند و با حداکثر تنوع در معیارهای ورود انتخاب شدند. جمع آوری داده ها از طریق مصاحبه های عمیق نیمه ساختاریافته تا اشباع داده ها ادامه یافت. مصاحبه ها به صورت دیجیتالی ضبط و در نرم افزار مکس کیودا نسخه ۱۰ تایپ شدند. سپس تجزیه وتحلیل و کدگذاری اطلاعات به روش تحلیل محتوای مرسوم گرانهایم و لاندمن انجام شد.
یافته ها: تعداد ۱۶۶ کد اولیه، نه زیرطبقه و سه طبقه اصلی پدیدار شد. طبقه اصلی تجربه چندبعدی خشونت، دارای زیرطبقات آزارهای جنسی، گفتار ناپسند، خشونت عاطفی و مضیقه مالی بود. طبقه اصلی تجارب زنان پس از خشونت، شامل زیرطبقات احساس خطر در روابط زناشویی، آسیب دیدن عزت نفس، افکار مخرب و آشفتگی روانی بود. طبقه استراتژی های مقابله ای در مدیریت خشونت، شامل زیرطبقات استراتژی های فعالانه و استراتژی های منفعلانه بود.
نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان می دهد که خشونت به ابعاد مختلف روانی و عاطفی زنان آسیب می زند، موجب احساس خطر و کاهش عزت نفس می شود و نیازمند استراتژی های موثر برای مقابله است. ضرورت حمایت جامع اجتماعی و برنامه های مداخله ای برای توانمندسازی زنان دراین باره کاملا محسوس است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا هادی زاده طلاساز
Nursing and Midwifery Care Research Centre, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran
طلعت خدیوزاده
Nursing and Midwifery Care Research Centre, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran
حسین ابراهیمی پور
Health Science Research Center, Torbat Heydarieh University of Medical Sciences, Torbat Heydarieh, Iran
نیره خادم غائبی
Department of Obstetrics and Gynecology, Faculty of Medicine, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :