Comparison of pain and scapulohumeral rhythm in female students with and without upper crossed syndrome
محل انتشار: فصلنامه ابن سینا، دوره: 27، شماره: 1
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 28
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SINA-27-1_007
تاریخ نمایه سازی: 20 تیر 1404
چکیده مقاله:
زمینه و اهداف: سندروم متقاطع فوقانی (UCS) ناهنجاری است که سبب بروز الگوهای نامناسب در مفاصل و بافت های نرم می گردد. هدف از پژوهش حاضر، مقایسه درد ناحیه گردن و شانه و ریتم کتفی بازویی در دانش آموزان دختر با و بدون UCS بود.
روش بررسی: در پژوهش علی- مقایسه ای حاضر، از بین دانش آموزان دختر ۱۲-۱۰ ساله شهر خلخال در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱، تعداد ۶۰ نفر به عنوان نمونه تحقیق انتخاب و با استفاده از صفحه شطرنجی غربالگری شدند و پس از ارزیابی های کمی وضعیت بدنی، در دو گروه سالم (۳۰ نفر) و گروه مبتلا به UCS (۳۰ نفر) تقسیم شدند. زاویه سر به جلو و شانه به جلو با استفاده از روش عکس برداری، زاویه کیفوز با استفاده از گونیامتر حرفه ای، شاخص درد توسط مقیاس بصری درد (VAS) و ریتم کتفی بازویی توسط آزمون حرکت جانبی استخوان کتف (LSST) مورد ارزیابی قرار گرفتند.
یافته ها: نتایج نشان داد بین درد ناحیه گردن، درد شانه و ریتم کتفی بازویی در دانش آموزان مبتلا به UCS و افراد سالم تفاوت معنی داری وجود دارد (۰.۰۵ p<).
نتیجه گیری: UCS سبب درد ناحیه گردن و شانه و اختلال در ریتم کتفی بازویی می گردد؛ بر این اساس، ارائه برنامه های اصلاحی و پیشگیری از وقوع اختلالات وضعیتی برای دانش آموزان که مستعد ناهنجاری های قامتی و شکل پذیری نامناسب بدن هستند، پیشنهاد می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا خسروی
Department of Exercise Physiology and Corrective Exercise, Faculty of Sport Sciences, Urmia University, Urmia, Iran
ابراهیم محمد علی نسب فیروزجاه
Department of Exercise Physiology and Corrective Exercise, Faculty of Sport Sciences, Urmia University, Urmia, Iran
مرتضی همایون نیا فیروزجاه
Department of Physical Education, Farhangian University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :