بررسی تاثیر حضور در اردوهای تیم ملی بربهبود فاکتورهای هوش هیجانی و موفقیت کشتی گیران درمسابقات لیگ

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 867

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCST02_033

تاریخ نمایه سازی: 9 بهمن 1392

چکیده مقاله:

نتایج تحقیقات انجام شده بر روی ورزشکاران المپیکی و تیم های موفق نیز بیانگر آن است که توسعه وبهبود آمادگی روانی و توجه به فاکتورهایی از قبیل اعتمادبه نفس، خود کنترلی ، انرژی روانی کافی ، آگاهی ازاحساسات خود و دیگران و مدیریت احساسات سبب انتقال مثبت مهارتهای آموخته شده از جلسات تمرین به زمان مسابقه می شود) 1(. این گروه از ورزشکاران علاوه برآگاهی از احساسات خود، از توانایی بالایی جهتدرک عواطف و واکنش های حریفان خود برخوردارند. در حقیقت برخورداری ازمهارتهایی از قبیل خود اگاهی و خود کنترلی، همدلی و برقراری روابط مثبت جزء لاینفک برنامه های تمرینی آنها را تشکیل می دهد) 2(.معمولا ورزشکاران حرفه ای از توانایی بالایی در بروز واکنش های مثبت در مسابقات حساس برخوردارهستند، اما ورزشکاران آماتور به دلیل فکر کردن به موضاعاتی از قبیل نتیجه بازی، حضور تماشاگران ودرنهایت عدم برخورداری ازآمادگی روانی مطلوب، پیش از مسابقه از لحاظ عاطفی بیش از حد بر انگیخته می شوند که این عامل سبب کاهش سطح عملکرد ورزشکار در مقایسه با جلسات تمرین می شود) 1(. متخصصان ورزشی معتقدند که شناسایی و درک احساسات ورزشکاران به ورزشکاران کمک می کند تابا استفاده از استراتژیهای کاربردی درزمینه کنترل و تعدیل احساسات خود و هم تیمی ها، احتمال دستیابی به اهداف تیمی ونهایتا موفقیت را افزایش دهند. پتریدز و همکاران ) 2007 (، دلیل موفقیت ورزشکاران المپیکی را به توانایی بالاییآنها در کنترل احساسات قبل از مسابقه ارتباط داده و معتقدند که هوش هیجانی بالا بخش اصلی آمادگی روانی این گروه از ورزشکاران را تشکیل می دهد) 3(. واسیلکی ) 2009 (، در بررسی رابطه بین هوش هیجانیو عملکرد تکواندو کاران و جودوکاران نخبه گزارش کرد که هوش هیجانی بالارابطه مستقیمی با تصوربدنی عالی و عملکردمطلوب دارد و ورزشکارانی که از هوش هیجانی بالاتری برخورداربودندباپذیرش مسوولیتواشتباهات هم تیمی های خود،کارایی بالاتری دارند) 4(. شان و همکاران ) 2006 ( معتقدند که ورزشکاران برخوردار ازهوش هیجانی بالا،توانایی بیشتری در ایجاد ارتباط با هم تیمی ها وپذیرش مسولیت در رویداداهای حساس دارند ودر حین مسابقه راحت تر با هم تیمی های خود رابطه برقرار کرده و بین مسولیت های خود ودیگران ارتباط منطقی برقرار می کنند) 5(. لذاباتوجه به اهمیت آمادگی روانی وبویژه هوش هیجانی در موفقیت ورزشکاران رشته های انفرادی که در آن کسب موفقیت فقط به عملکرد ورزشکار بستگی دارد، در تحقیق تاثیرحضور در اردوهای تیم ملی که از حضور روانشناسان ورزشی بهره می برند برتوسعه و بهبود فاکتورهای هوش هیجانی کشتی گیران حرفه ای مورد بررسی قرار گرفته است.

نویسندگان

حمیدرضا قزلسفلو

هیات علمی دانشگاه گنبد

علی چوری

هیات علمی دانشگاه گنبد

بهنوش رفیعی

دبیر تربیت بدنی مدارس مینودشت

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :