ارزیابی روش های مختلف استخراج DNA ژنومی از نمونه های هرباریومی گیاه Myosotis

سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 37

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ZISTI-19-3_002

تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1404

چکیده مقاله:

مقدمه: استخراج DNA بعنوان ابزاری در روشهای مولکولی بسیار دارای اهمیت است. این استخراج از بسیاری گیاهان به دلیل دارا بودن متابولیتهای ثانویه آسان نیست. هدف در این مطالعه، یافتن راهی برای استخراج بهینه DNA از گیاه Myosotis از خانواده گاوزبان می باشد.

مواد و روش ها: در این مطالعه جهت استخراج DNA از ۵ گونه گیاه Myosotis از سه روش CTAB بدون تغییرات، CTAB با تغییرات و دلاپورتا استفاده شد.

نتایج: نتایج نشان داد در روش CTAB بدون تغییرات تنها در گونه M. stricta (جمع آوری۲۰۰۷) باند مشاهده شد. در روش CTAB تغییر یافته گونه های M. stricta (جمع آوری۲۰۰۷)، M. stricta (جمع آوری۲۰۱۲)، M. asiatica (جمع آوری۲۰۰۴) باندهای قوی و گونه های M. sparsiflora(جمع آوری۱۹۸۰) و M. sylvatica (جمع آوری ۱۹۸۸) باند ضعیف تر ایجاد کرد و در روش دلاپورتا در گونه M. asiatica (جمع آوری۲۰۰۴) باند مشاهده گردید.

بحث: در روش CTAB با تغییرات به دلیل افزایش حجم ۶۰ مرکاپتواتانول (جلوگیری از اکسید شدن پلی فنلها) و استفاده از استات آمونیوم (جدا کردن بهتر هیستونها از اسیدنوکلییک)+ استراحت (فرصت بیشتر برای انجام واکنش ها)، میزان غلظت DNA بهتری حاصل می شود. با توجه به احتمال تخریب DNA در نمونه های قدیمی، DNA استخراجی با کیفیت و کمیت بهتر فقط با روش CTAB با تغییرات حاصل گردید.

نویسندگان

زهرا قاسم زاده

دانش آموخته زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قم، قم، ایران

مریم خوش سخن مظفر

دانشیار زیست شناسی ، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قم، قم، ایران