شناسایی کپک های اپی فیت برگ توت و اثر متابولیت ثانویه آنها روی استافیلوکوک اورئوس و مقایسه آن با ونکومایسین

سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 8

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ZISTI-19-2_005

تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1404

چکیده مقاله:

مقدمه: اخیرا به علت شیوع مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتری ها توجه به متابولیت های بیولوژیکی به عنوان ترکیبات ضد میکربی جهت مهار آنها رو به رشد است. لذا در مطالعه حاضر به بررسی کپک های اپی فیت برگ توت و اثر متابولیت ثانویه آنها روی استافیلوکوک اورئوس پرداخته شده است.

مواد و روش: از سطح برگ توت قارچها جداسازی شده و اثر متابولیت آنها روی استافیلوکوک اورئوس با تعیین MIC و MBC و روش انتشار دیسک و چاهک مورد بررسی قرار گرفتند.

نتایج: از برگ توت آسپرژیلوس ترئوس و فوزاریوم شناسایی شدند. میانگین میزان MIC و MBC متابولیت آسپرژیلوس ترئوس روی استافیلوکوک اورئوس برابر۵۰۰ میکرولیتر بر میلی لیتر و برای فوزاریوم به ترتیب ۲۵۰ و ۵۰۰ میکرولیتر بر میلی لیتر بدست آمد. مقادیر ۲۰، ۴۰ ، ۶۰ و ۸۰ میکرولیتر متابولیت در انتشار دیسک و ۱۰۰، ۱۵۰ و ۲۰۰ لاندا در انتشار چاهک برای آسپرژیلوس ترئوس قطر هاله عدم رشد به ترتیب ۱۷، ۲۴، ۲۸ و ۳۰ ،۳۱، ۳۵ و ۴۰ میلی متر ایجاد کرد و برای فوزاریوم با مقادیر مذکور قطر هاله عدم رشد به ترتیب ۸، ۱۱ ، ۱۲ و ۱۵ ،۱۶، ۱۸ و ۲۰ میلی متر بدست آمد. قطر هاله عدم رشد ونکومایسین ۲۲ میلی متر بدست آمد.

نتیجه گیری: قطر هاله عدم رشد متابولیت آسپرژیلوس ترئوس بالاتر از فوزاریوم می باشد و در مقایسه با آنتی بیوتیک ونکومایسین اثرات بالاتری نشان داد. بنابراین می تواند به عنوان ترکیب دارویی در مطالعات آینده مد نظر قرار گیرد.

نویسندگان

فاطمه زهرا اسدی

کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، گروه علوم پایه واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران

عقیل تبارملاحسن

استادیار ایمنی شناسی، گروه علوم آزمایشگاهی، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران

عیسی غلامپورعزیزی

استادیار قارچ شناسی دامپزشکی، گروه دانشکده دامپزشکی، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران