بررسی سیتوژنتیکی زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک ، پلی کیستیک-دیابت و کنترل
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
تاریخ نمایه سازی: 10 تیر 1404
چکیده مقاله:
مقدمه: سندرم تخمدان پلی کیستیک(PCOS) شایع ترین اختلال غدد درون ریز در زنان است. هدف از مطالعه حاضر بررسی سیتوژنتیک زنان مبتلا و غیر مبتلا به PCOS و و دیابت مرتبط با آن در گروهی از زنان ایرانی می باشد.
روش کار: از ۸۳ زن شامل ۶۱ زن مبتلا و ۲۲ زن غیرمبتلا با میانگین سنی یکسان، نمونه خون گرفته شد. سپس کاریوتیپ این افراد با استفاده از روش های سیتوژنتیک تعیین شد.
یافته ها: از ۶۱ زن مبتلا ، ۲۹ نفر (۵/۴۷%) فقط PCOS و ۵/۴۲٪ علاوه بر PCOS سابقه خانوادگی دیابت نوع ۲، دیابت بارداری یا دیابت نوع ۲ مرتبط با PCOS داشتند. در گروه غیر مبتلا به ترتیب ۲/۱۸ درصد، ۱/۹ درصد و ۵۴/۴ درصد از زنان سابقه خانوادگی دیابت نوع ۲، دیابت بارداری و دیابت نوع ۲ داشتند. در مطالعه سیتوژنتیک افراد مبتلا، ۹/۹۱ درصد افراد دارای فنوتیپ طبیعی و ۱/۸ درصد فاقد فنوتیپ طبیعی بودند. این درصد ارتباط معنی داری بین PCOS و اختلالات کروموزومی در حجم نمونه مورد مطالعه نشان نداد. همه ۲۲ زن کنترل غیر مبتلا، کاریوتایپ طبیعی داشتند. در بررسی اطلاعات دموگرافیک این بیماران ارتباط معنی داری بین PCOS و دیابت نوع ۲ و دیابت بارداری مشاهده نشد. ارتباط بین دیابت و PCOS در افراد مبتلا و غیر مبتلا به PCOS بررسی شد و با وجود خطر بالاتر در افراد مبتلا، در هیچ موردی ارتباط معنی داری مشاهده نشد (۰۵/۰> p).
نتیجه گیری: در حالی که ۱/۸ درصد بیماران کاریوتایپ غیرنرمال داشتند، این درصد رابطه معنی داری را بین ابتلا به PCOS و اختلالات کروموزومی در حجم مورد بررسی نشان نداد. با این حال، به نظر می رسد بررسی کاریوتایپ سیتوژنتیک در موارد مرتبط با PCOS حائز اهمیت است، زیرا حجم از نمونه نمی تواند پاسخگویی سوال اساسی مسئله باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
کارشناسی ارشد،گروه زیست شناسی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران
دانشیار، گروه زیست شناسی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران
استادیار، گروه زیست شناسی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران