بررسی تبعیت از درمان و ارتباط آن با حمایت خانواده در معتادان تحت درمان در مراکز ترک اعتیاد: یک مطالعه ی مقطعی
محل انتشار: نشریه روان پرستاری، دوره: 13، شماره: 2
سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 26
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJPN-13-2_008
تاریخ نمایه سازی: 2 تیر 1404
چکیده مقاله:
مقدمه: پیروی از درمان یکی از مهم ترین چالش های سوء مصرف کنندگان مواد است که به عوامل مختلفی مرتبط است. یکی از عواملی که کمتر مورد توجه قرار گرفته، نقش حمایت خانواده در تبعیت از درمان در این گروه از افراد است. بنابراین، این مطالعه با هدف تعیین رابطه ی بین تبعیت از درمان و حمایت خانواده در معتادان تحت درمان انجام شد.
روش کار: این مطالعه توصیفی- همبستگی به صورت مقطعی در سال ۱۴۰۰ در شهر تکاب ایران انجام شد. شرکت کنندگان ۱۷۲ نفر از معتادان تحت درمان بودند که به مراکز ترک اعتیاد وابسته به سازمان بهزیستی مراجعه و به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه ها ی دموگرافیک، پایبندی به درمان (MATQ) و حمایت اجتماعی مقیاس خانواده (PSS-Fa) گردآوری شد. سپس با استفاده از نرم افزار SPSS-۲۲ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. سطح معنی داری آماری (P≤۰.۰۱) تعیین گردید.
یافته ها: در مجموع ۱۷۲ سوءمصرف کننده ی مواد در این مطالعه شرکت کردند. ۹/۴۵ درصد از شرکت کنندگان در محدوده سنی ۳۰ تا ۴۰ سال و بیشتر آنها مرد (۴/۸۸ درصد) بودند. میانگین نمرات شرکت کنندگان در پایبندی به درمان و حمایت خانواده به ترتیب ۳۱/۷۲±۵۲/۱۹ و ۳۸/۱۳±۱۶/۴ بود. آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که بین تبعیت از درمان و ابعاد آن با حمایت خانواده همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد (P<۰.۰۰۱, r=۰.۷۵۹).
نتیجه گیری: در این مطالعه، بین تبعیت از درمان با حمایت خانواده در معتادان تحت درمان، رابطه ی مستقیم وجود دارد. تبعیت از درمان در سوءمصرف کنندگان مواد تحت درمان یک موضوع بهداشتی مهم مرتبط با حمایت خانواده است. به نظر می رسد شناسایی ابعاد مختلف حمایت خانواده در این گروه از افراد در قالب مطالعات کیفی و کمی می تواند کمک کننده باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه نوغانی
Tehran University of Medical Sciences
نسرین نیک پیما
Tehran University of Medical Sciences
هادی نوری
University of Zanjan
سیما کاظمی
دانشگاه علوم پزشکی قزوین
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :