مقایسه ی سن رویش دندان های شیری در کودکان شهر بجنورد با رفرنس جهانی
سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 34
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-35-245_008
تاریخ نمایه سازی: 2 تیر 1404
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: آگاهی از زمان و ترتیب صحیح رویش دندان های شیری برای دندانپزشکان و متخصصین دندانپزشکی کودکان جهت ارائه یک طرح درمان مناسب و هم چنین تعیین زمان های فالوآپ و معاینات دوره ای جهت مراقبت و حفظ این دندان ها تا زمان مورد نیاز ضروری به نظر می رسد. از این رو مطالعه حاضر با هدف مقایسه ی سن رویش دندان های شیری در شهر بجنورد با رفرنس جهانی انجام پذیرفت.
مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی-تحلیلی از نوع مقطعی، ۴۰۰ کودک (در بازه سنی ۴ تا ۳۶ ماه) وارد مطالعه شدند. سن رویش دندان شیری با استفاده از معاینه بالینی ارزیابی و در چک لیست مطالعه ثبت شد. پس از معاینه، قد و وزن کودکان در هنگام تولد، نوع تغذیه کودک (تغذیه با شیر مادر یا شیرخشک) و سن مادر در هنگام بارداری نیز ثبت گردید. داده های جمع آوری شده با استفاده نرم افزار SPSS۲۴ تحلیل شد.
یافته ها: مطالعه حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر رویش دندان های شیری و مقایسه میانگین سن رویش دندان های شیری با رفرنس جهانی انجام شد. نتایج مطالعه نشان داد بین کودکان پسر و دختر از نظر متغیرهای قد (۰/۴۵=P)، سن مادر هنگام بارداری (۰/۵۴=P) و نوع تغذیه (۰/۳۵=P) تفاوت آماری معنی داری وجود نداشت. اما وزن کودکان پسر در هنگام تولد به طور معنی داری بیش تر از کودکان دختر بود (۰/۰۰۱=P). هم چنین سن رویشی دندان های سنترال (۰/۰۰۱>P)، لترال (۰/۰۰۱>P)، کانین (۰/۰۲۸=P) و مولر اول ماگزیلا (۰/۰۰۱>P) و سنترال (۰/۰۰۱>P)، لترال (۰/۰۰۱>P)، مولر اول (۰/۰۰۱>P) و دوم مندیبل (۰/۰۰۳=P) بیش تر از رفرنس جهانی بود. تغذیه نیز تنها بر رویش دندان سنترال در دو فک موثر بود.
استنتاج: به طور کلی سن رویشی دندان های شیری در کودکان شهرستان بجنورد بیش تر از رفرنس جهانی می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه علیزاده جمال
Dentist, Bojnurd, Iran
حسن سعادتی
Assistant Professor, Department of Epidemiology and Biostatistics, School of Health, North Khorasan University of Medical Sciences, Bojnurd, Iran
مرضیه صاحب نسق
Assistant Professor, Department of Pediatric Dentistry, School of Dentistry, North Khorasan University of Medical Sciences, Bojnurd, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :