بررسی علل سزارین در زنان باردار نخست زا، یک مطالعه گذشته نگر در بیمارستان امام سجاد رامسر
سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 33
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-35-245_011
تاریخ نمایه سازی: 2 تیر 1404
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: افزایش نرخ سزارین با توجه به هزینه های بالای آن و پیامدهای نامطلوب سلامت مادر و نوزاد، بعنوان یک چالش مهم بهداشت جهانی است. با توجه به روند رو به رشد سزارین در ایران (با برنامه ریزی قبلی و یا به علل غیرقابل پیش ینی) و نیز بالا بودن میزان سزارین در رامسر نسبت به استانداردهای ملی وزارت بهداشت و دریافت اخطار جهت ریشه یابی، این مطالعه با هدف بررسی علل سزارین در زنان نخست زا در بیمارستان امام سجاد رامسر، انجام پذیرفت.
مواد و روش ها: مطالعه توصیفی-تحلیلی حاضر، با بررسی داده های دموگرافیک مادران تحت عمل سزارین و علت انجام عمل، از پرونده های پزشکی ۱۲۳ زن نخست زا که در سال های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ در این بیمارستان سزارین کردند، از طریق چک لیستی استاندارد جمع آوری شد و با نرم افزار SPSSنسخه ۲۶ با کمک آزمون های کای اسکوئر و دقیق فیشر تحلیل صورت گرفت.
یافته ها: نتایج خصوصیات دموگرافیک نشان داد میانگین سنی مادران ۵/۱۹ ± ۲۹/۲۴ سال و میانگین قد آن ها
۵/۱۵ ۱۶۳/۲۷± سانتی متر بود. ۸/۵۲ درصد از نوزادان دختر بودند و میانگین نمره آپگار ۰/۵۹ ± ۸۹/۸۹ ثبت شد. عدم پیشرفت زایمان (۲۶/۸ درصد) و آغشته بودن مایع آمنیوتیک به مکونیوم (۲۶ درصد) از مهم ترین علل ثبت شده در پرونده های بیماران تحت سزارین توسط متخصصین بودند که موارد غیرقابل پیش بینی محسوب می شدند. در بررسی ارتباط خصوصیات دموگرافیک مادر و بروز سزارین، نتایج نشان داد که علت سزارین با سطح تحصیلات و محل سکونت مادران ارتباط معنی داری داشت (۰/۰۵< P)، در حالی که با جنسیت نوزاد، سن مادر و هفته بارداری ارتباط معنی داری مشاهده نشد.
استنتاج: با توجه به نتایج، علل عدم پیشرفت زایمان و دیسترس جنینی باید مورد بررسی دقیق تر قرار گرفته و آموزش های حین دوران بارداری در جهت افزایش آگاهی والدین داده شود.
کلیدواژه ها:
Cesarean section ، primiparous ، failure to progress in labor ، causes of Cesarean section ، fetal factors ، سزارین ، نخست زا ، عدم پیشرفت زایمان ، علل سزارین ، عوامل جنینی
نویسندگان
کاملیا یعقوبی نیا
Assistant Professor, Department of Obstetrics and Gynecology, Faculty of Medicine, Ramsar Campus, Mazandaran University of Medical Sciences, Ramsar, Iran
سید ایمان موسوی نژاد
Medical Student, Ramsar Campus, Mazandaran University of Medical Sciences, Ramsar, Iran
سمانه فرخ فر
Assistant Professor, Department of Anatomical Sciences, Faculty of Medicine, Ramsar Campus, Mazandaran University of Medical Sciences, Ramsar, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :