بهسازی خاک های روانگرا با استفاده از روش ستون سنگی مطالعه موردی مسکن مهر شهرستان دورود

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی ژئوتکنیک
  • کد COI اختصاصی: GEOTEC01_586
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3338
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کریم بهاری امینه

دانشجوی کارشناسی ارشد خاک و پی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافق

محمدمهدی خبیری

عضوء هئیت علمی دانشگاه یزد

علی جمشیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد خاک و پی

چکیده

ستون های سنگی بعنوان یک گزینه ایده آل جهت بهسازی خاکهای لایه ای سست ، رس و ماسه های لای دار شل به شمار می روند . با اجرای ستونهای سنگی به سطح مناسبی از مقاومت برشی ، پایداری در شیروانی مقدار نشست مجاز و ضریب ایمنی در روانگرایی خواهیم رسید . مطالعه حاضر به منظور بررسی وضعیت ژئوتکنیکی و دلایل ایجاد ترک و نشست در پوشش لسی منطقه الغدیر شهرستان دورود انجام شده است . برای این منظور تعداد پنج گمانه به عمق هرکدام 15 متر به وسیله دستگاه حفاری پرکاشن توسط آزمایشگاه و 14 گمانه دیگر توسط مشاور در منطقه مذکور و در محل احداث مسکن مهر این شهرستان حفر شده و از اعماق مختلف نمونه گیری های دستنخورده و دستخورده اخذ گردید . طبق آزمایشهای انجام شده خاکهای منطقه بر اساسی طبقه بندی یونیفاید در گروه ML تا SM و از نظر دانه بندی در گروه لس سیلتی و ماسه سیلتی قرار می گیرند . وزن مخصوص بدست آمده برای این خاکها در حات طبیعی از 1/81 تا 1/94 گرم بر سانتیمتر مکعب متغییر است . نتایج آزمایشهای روانگرایی نشان می دهد که این خاک جزو خاکهای روانگرا با درجه روانگرایی زیاد تا خیلی زیاد می باشد . آزمایشهای انجام شده بر روی خاکهای منطقه شامل آزمایشدانه بندی، هیدرومتری ،حدود اتربرگ ، آزمایش صحرایی ضربه و نفوذ استاندارد ،تک محوری ،سه محوری و برش مستقیم می باشد . که به جهتاصلاح خطر روانگرایی و بهبود و بهسازی خاک منطقه و با توجه به صرفه و صلاح پروژه از روش ستون سنگی استفاده شده است .

کلیدواژه ها

بهسازی خاک ،پوشش لسی ، روانگرایی ، ستون سنگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.