تاثیر تمرین هوازی و مصرف ملاتونین بر بیان ژن برخی از عوامل التهابی و شاخص های آنتی اکسیدانی در بافت کبد رت های نر دیابتی
محل انتشار: مجله دانشکده پزشکی اصفهان، دوره: 43، شماره: 808
سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 40
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IMSJ-43-808_004
تاریخ نمایه سازی: 31 خرداد 1404
چکیده مقاله:
مقاله پژوهشی مقدمه: دیابت، به عنوان یک بیماری سیستمیک می تواند با افزایش گونه های واکنش پذیر منجر به آسیب های بافتی و کاهش عملکرد کبد شود. بنابراین هدف از انجام مطالعه ی حاضر، بررسی تاثیر تمرین هوازی و مصرف ملاتونین بر بیان ژن برخی از عوامل التهابی و شاخص های آنتی اکسیدانی در بافت کبد رت های نر دیابتی می باشد. روش ها: در این پژوهش تجربی، ۳۰ سر رت نژاد ویستار ۸ هفته ای به صورت تصادفی انتخاب و ۲۴ سر از آنها جهت القای دیابت با تزریق محلول استروپتوزوتوسین (یک دوز ۵۵ میلی گرم) دیابتی شدند. رت های دیابتی در ۴ گروه شامل دیابت شاهد (DC)، دیابت ملاتونین (DMel)، دیابت تمرین هوازی (DEx)، دیابت تمرین هوازی+ملاتونین (DEx+Mel) تقسیم شدند. یک گروه سالم شاهد (HC) نیز در نظر گرفته شد. برنامه ی تمرین هوازی شامل ۵ روز در هفته و به مدت ۶ هفته بود. داده ها از طریق آزمون های تحلیل واریانس یک طرفه و تعقیبی Tukey آنالایز شد. سطح معنی داری ۰/۰۵P ≤ در نظر گرفته شد. یافته ها: انجام تمرین هوازی و مصرف ملاتونین منجر به کاهش معنی داری در بیان ژن IL-۱۸ (۰/۰۰۱ = P) و IL-۱β (۰/۰۰۵ = P) شد. از طرفی منجر به افزایش معنی داری در مقادیر SOD، GPx، TAC و کاهش معنی داری در مقادیر MDA در گروه های مداخله مشاهده شد (۰/۰۰۱ = P). نتیجه گیری: نتایج نشان دهنده ی افزایش دفاع آنتی اکسیدانی و کاهش عوامل التهابی بود. بر اساس نتایج این مطالعه پیشنهاد داده می شود انجام تمرین ورزشی هوازی همراه با مصرف ملاتونین نتایج سودمندتر و بهتری نسبت به تمرین ورزشی هوازی و مصرف ملاتونین به صورت جداگانه دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
یوسف فلامرزی
گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران
میثم شعبانی نیا
گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران
شیرین زیلائی بوری
گروه علوم ورزشی، واحد مسجد سلیمان، دانشگاه آزاد اسلامی، مسجد سلیمان، ایران
فرهاد دریانوش
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده ی علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :