بررسی ارتباط بین نمره ی کلسیم در عروق کرونر و دریچه ی آئورت در پیش بینی ریسک حوادث قلبی عروقی در سی تی آنژیوگرافی قلب
محل انتشار: مجله پزشکی بالینی ابن سینا، دوره: 32، شماره: 1
سال انتشار: 1404
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 194
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SJH-32-1_002
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1404
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: اندازه گیری کلسیم عروق کرونر و دریچه ی آئورت یک روش ارزان، سریع و بدون نیاز به تزریق ماده ی حاجب است که در تعیین شدت آترواسکلروز و پروگنوز بیماران قلبی اهمیت دارد. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین نمره ی کلسیم در عروق کرونر و کلسیفیکاسیون دریچه ی آئورت به منظور بیش بینی خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی انجام شد.
مواد و روش ها: در این مطالعه ی توصیفی مقطعی، به روش نمونه گیری آسان و متوالی، ۳۰۰ بیمار مشکوک به تنگی عروق کرونری که کاندید انجام سی تی آنژیوگرافی کرونر بودند، وارد مطالعه شدند. قبل از تزریق ماده ی حاجب در سی تی آنژیوگرافی، امتیاز کلسیم در عروق کرونری و دریچه ی آئورت اندازه گیری و براساس معیار آگاستون امتیازبندی شدند. اندازه گیری نمره ی کلسیم در مقاطع آگزیال سه میلی متری قفسه سینه و به روش نیمه اتوماتیک با استفاده از نرم افزار دستگاه سی تی اسکن مولتی دتکتور ۱۲۸ اسلایس زیمنس انجام شد. تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS ویرایش ۲۶ انجام شد و جهت تعیین همبستگی بین نمره ی کلسیم عروق کرونر با دریچه ی آئورت از ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده شد.
یافته ها: بین نمره ی کلسیم دریچه ی آئورت با عروق کرونر (۰/۰۰۱ >p ، ۰/۳۸۳ =r ) همبستگی مثبت و معنادار و بین نمایه ی توده ی بدنی، پرفشاری خون و دیس لیپیدمی با نمره ی کلسیم دریچه ی آئورت و عروق کرونری و بین دیابت با نمره ی کلسیم دریچه ی آئورت ارتباط معنادار مشاهده شد؛ اما بین نمره ی کلسیم عروق کرونر و دریچه ی آئورت با جنسیت، سن و استعمال سیگار ارتباط معنادار مشاهده نشد.
نتیجه گیری: میزان کلسیفیکاسیون دریچه ی آئورت با کلسیفیکاسیون عروق کرونر همبستگی دارد؛ بنابراین، می توان از نمره ی کلسیم دریچه ی آئورت نیز جهت پیش بینی احتمال وجود آترواسکلروز در عروق کرونری و حوادث قلبی عروقی استفاده کرد
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سید کمال الدین هادئی
Department of Radiology, School of Medicine, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
مینا آژند
Department of Radiology, School of Medicine, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
فرناز فریبا
Department of Cardiology, School of Medicine, Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :