تحلیل عددی شمع با استفاده از نرم افزار اجزا محدود Plaxis 3D (مطالعه موردی: خاک زیر پی مدرسه شهیدرجایی یاسوج)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی ژئوتکنیک
  • کد COI اختصاصی: GEOTEC01_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1931
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدباقر صالحی

کارشناسی ارشد ژئوتکنیک، دانشگاه یاسوج

مهدی یوسفی

کارشناسی ارشد ژئوتکنیک، دانشگاه یاسوج

سمیه سیروس پور

کارشناسی ارشد ژئوتکنیک، دانشگاه یاسوج

محمد صدقی اصل

استادیار دانشکده کشاورزی گروه خاکشناسی، دانشگاه یاسوج

چکیده

شمع علاوه بر تحمل نیروی محوری، قادربه مقاومت دربرابربارجانبی نیزمی باشد. شمع های دارای بارگذاری جانبی در بعضی سازه های ساحلی و نیزپلهای یک پارچه وجوددارند. تحت اثربارجانبی شمع دچارتغییرشکل جانبی شده واین امرسبب اعمال نیروهای فشاری از طرف خاک احاطه کننده به شمع خواهد شد.امروزه کنترل نشست نسبی در پی ها از اهمیت زیادی برخوردار است. از آنجایی که نشستهای نسبی تاثیر منفی زیادی روی پی و سازه متکی برآن دارند، لذا مقدار آنها بایستی به مقادیر مجاز آیین نامه محدود شود. نشست پی متکی بر شمع تحت تاثیر عوامل مختلفی مانند شرایط بارگذاری، شکل پی و سختی نسبی بین پی با شمع و خاک زیر آن میباشد. در تحقیق حاضر بدست آوردن ظرفیت باربری نهایی، نمودار نیرو- جا به جایی، مقادیر جا به جایی های عمودی در مقطع عرضی از شمع و تنشهای برشی در اطراف نوک شمع به عنوان تابع هدف در نظرگرفه تشده اند. مدلسازی و تحلیل مساله در نرم افزار اجزای محدود Plaxis3D با در نظر گرفتن رفتار ارتجاعی برای خاک و بتن انجام گرفته است. در این مقاله، آزمایش بارگذاری بر یک شمع درجا شبیهسازی میشود. در طی انجام آزمایش واقعی در یاسوج مجموعا 16 شمع تک مورد آزمایش قرار گرفتند. بارگذاری نامحدود روی یکی از شمعها با قطرو طولهای متفاوت انجام شد. این شمع در خاک شنی رسدار اجرا شده و سطح آب دقیقا پایین شمع واقع شده است. نتایج نشان میدهد با افزایش عمق نفوذ شمع مقدار ظرفیت باربری نوک آنزیاد میگردد . همچنین تنش در نوک شمع با افزایش قطر آن افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

روش اجزا محدود، شمع درجا، کنترل نشست، تنشهای برشی نوک شمع، بارگذاری شمع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.